Een stukje geschiedenis

Op 28 oktober kwamen de verhuizers laden in Raalte. Ik was bang dat we nog een selectie moesten maken wat we nog achter moesten laten maar het paste allemaal precies in de vrachtwagen. Johan en Johan (lekker makkelijk) vonden koffie erg lekker. Dat was ook waar we 's ochtends om 08.00 uur mee begonnen en om 14.30 uur mee eindigden.

Ondertussen zaten buren en familie ook niet stil. Het hele erf en de schuren werden leeg en schoongemaakt. Wat een karwei. Vrijdags 29 oktober om ongeveer 15.00 uur deed ik de deuren op slot en gaf de sleutels aan Leo die bij de overdracht op 1 november aanwezig zou zijn.

Op 30 oktober zijn Chris, Robert en ik met Heiko en zijn auto naar Zweden gereden. De eerste paar nachten hebben we in het zomerhuis (stuga) geslapen. En op 2 november kwam 's ochtends zoals afgesproken de verhuiswagen met 1 van de Johans aan op Ådala.

Het grote uitpakken kon beginnen.

Bijna alles is heel overgekomen. De kast heeft nogal te lijden gehad van de verhuizing en er is wat serviesgoed gebroken, maar verder waren we vooral weer blij 's avonds in ons eigen bed te kunnen slapen.

Niet alle dozen zijn leeg. Er staan er nog een aantal op zolder en in de logeerkamer. Vooral kleding, want we hebben nog geen kasten gekocht. Van een aantal verhuisdozen heb ik een kast gemaakt, creatief op elkaar stapelen en dan kunnen we in ieder geval de koffers opbergen. En boeken, in Raalte hadden we 2 grote boekenkasten en hoewel we dozen boeken hebben achtergelaten staan er toch nog 4 boekendozen boven te wachten om uitgepakt te worden. Af en toe duik ik erin en zoek een goed boek om te lezen.

We hebben voor ons afscheid meer dan 600 bloembollen gekregen. Ik dacht de maand november en december tijd te hebben om ze te planten. Toch de tweede week van november al begonnen, want 600 is wel heel veel. Zo'n 400 zitten nu in de grond. Toen kwam de sneeuw al, die ligt er nog steeds. Vandaag is er weer 20 cm bijgekomen. En met een flinke wind is het niet aangenaam buiten. Ideaal weer voor de weblog dus. De eerste sneeuw was voor de jongens toch wel het leukst.

Onbegrijpelijk dat we dit beetje al veel sneeuw vonden. Deze foto is van 20 november

Dit is de familie fazant die elke dag op visite komt. Alleen als ik iets lekkers bij de koffie heb. (heel veel zaadjes)

Deze foto is van 21 november, toen we dachten dat we de eerste winterse aanval hadden gehad. De sneeuw is zo goed als weg, maar kwam de volgende dag in alle hevigheid terug. En toen hield de winter niet meer op. Vannacht was het -15 en ijzig koud. Vanochtend om 07.00 begon het weer te sneeuwen en was het maar -4. Gelukkig hoef ik vandaag niet meer met de auto weg.

Gekke foto, hè. De ijspegels hangen bijna horizontaal. Vorige week heeft het één dag gedooid. De sneeuw begon een beetje te schuiven, toen ging het weer flink vriezen en nu hangt de sneeuw op deze manier over de rand van het dak.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.