En dan komt alles weer goed

Vorige week lekker bij jullie geklaagd over wat er allemaal niet lukt, en zie daar, gisteren in de post, een bericht van Skatteverket (belasting). Wij zijn nu geregistreerd als ondernemer in Zweden. En in dezelfde post een brief van de zorgverzekering. Wij zijn met terugwerkende kracht per 1 november 2010 verzekerd voor de ziektekosten. (Ik hoop dat ik het geld van de NL – verzekering nog terugkrijg). Er is een afspraak gemaakt voor de keuring van de auto zodat we een Zweeds kenteken kunnen krijgen. En de firma Bruggeman Broekland stuurt ons 2 nieuwe nota's met daarop de chassisnummers van de trekkers. Ja zelfs voor die oude trekker van 2001. Dan zou een registratie en verzekering van de trekkers moeten lukken. Carla, heel hartelijk bedankt voor zoveel service. Dus komt alles ineens in een stroomversnelling en zijn (bijna) alle administratieve regeldingen opgelost. Hè hè, dat geeft mij in ieder  geval weer rust in mijn hoofd. Ik kan daar vreselijk mee bezig zijn, vooral omdat ik er zelf niets aan kan doen of versnellen. Ja ik weet het, ik ben een zeurkous maar ieder mens moet toch een tekortkoming hebben, nietwaar?

Afgelopen vrijdag heeft Rinus voor het eerst de koeien gevoerd met de nieuwe trioliet. Daarvoor deed Mikael dat altijd nog met zijn Keenan. Nu heeft hij die toch echt verkocht en mocht Rinus aan het testen.

Geen koe te bekennen, die gingen allemaal op de loop. Nee hoor, de koeien staan al netjes te wachten in de rij om gemolken te worden. Als we ze toestaan eerst te eten komen ze de melkstal niet meer in. Nu moeten ze eerst door de melkstal en kunnen dan aan het voer. En dat weten ze wel dus gaat het melken ook iets sneller. Maar zo is het heel fijn voeren.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.