Storm en stroomstoring

Hebben jullie iets meegekregen van de storm die hier heeft huisgehouden? Maandag en dinsdag raasde er een flinke storm over Skåne en heeft veel vernield. Dinsdagnacht om half twee viel in een groot gedeelte van Skåne de stroom uit. Overal waren bomen omgewaaid op de electriciteitsleidingen die hier veelal nog bovengronds zijn. Ook hier zaten we zonder stroom. Gelukkig hebben we een eigen aggregaat en kon er toch (weliswaar met enkele uren vertraging) gemolken worden. 's Ochtends konden we nog mobiel bellen, maar in de loop van de dag viel ook de telefoon uit. Alleen de nooddiensten kun je dan nog bellen. Mikael en Annika kwamen hier water halen. Bij hen functioneerde zonder aggregaat helemaal niets, erg vervelend.

De storing duurde tot 's avonds 8 uur. Om de tractor te sparen, die de hele dag op 1500 toeren moest draaien, hebben we in huis zo min mogelijk stroom verbruikt. Dus geen kachel aan, geen wasmachine of droger laten werken. Ik heb wel gekookt hoor. Nu weten we ook weer hoe afhankelijk we van stroom zijn. Eigenlijk alles hier in huis heeft stroom nodig. Zelfs water krijgen we niet meer als er geen electriciteit is want dan werkt de waterpomp niet. En we weten ook weer in welk bevoorrecht deel van de wereld we leven.

Gelukkig, dit keer geen herhaling van de storm Gudrun. Toen duurde het een week voor men hier weer van stroom was voorzien. Zweden is wel bezig met de leidingen ondergronds te leggen, maar dat gaat nu eenmaal niet van vandaag op morgen.

Onvoorstelbaar dat je een dag later het mooiste weer van de wereld hebt. De zon schijnt, er is bijna geen wind, prachtig voorjaarsweer. En ja, zo hier en daar piept al een voorzichtig sprietje van een bloembol uit de grond. En hoewel het maar 3 graden is loop ik zonder jas buiten, heerlijk.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.