Aan het werk deel 2

Daniël’s oom en tante hebben al geschreven dat ze foto’s van Daniël aan het werk graag zien. Dus hier komen er nog een paar. Hij is een harde werker, hij wil alles doen, pakt alles aan en helpt waar hij maar kan. Niet alleen de dagelijkse bezigheden zoals het melken en voeren, maar ook de klussen die al die tijd zijn blijven liggen pakt hij aan. Een tl-balk in de oude stal is verplaatst. Dat was hard nodig, want de kalveren zaten eraan te knabbelen. Levensgevaarlijk om op zo’n plek waar de kalfjes bij kunnen electriciteit te hebben.

En zand afmaken, geen leuke klus in de winter.


Gelukkig is er ook tijd voor de leukere klussen, zoals trekker rijden.


Hier worden de droge koeien gevoerd door Daniël. Geconcentreerd kijkt hij of er wel genoeg voer voor de koeien valt.

Vorige week, toen de jongens nog vakantie hadden, zijn we naar een wapenhandel geweest. De geweren staan weliswaar allemaal achter slot en grendel, maar we keken onze ogen uit. De heren hebben een nieuw zakmes gekocht. Ook voor de carnaval zou je er goed terecht kunnen. Camouflagekleding voor de jagers hing er ook. Prachtige cape’s met allemaal herfstbladeren. Daar had ik een foto van moeten maken, maar ja, weer geen camera bij me.

En afgelopen zondag heb ik met Daniël een eind in de buurt rondgetoerd met de auto. Zo zien jullie dat er ook voor een beetje ontspanning wel tijd gevonden wordt. Jammer dat het winter is, nu is er voor Daniël, naast het werk op de boerderij, maar bar weinig te doen. Hij leert van Chris een voetbalspel te spelen op de xbox. Chris is daar superhandig in. Wij moeten constant nog kijken welke knop we moeten gebruiken en dan is de bal allang weer in het (verkeerde) doel.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, stage. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.