PRAO oftewel beroepsoriëntering

Deze week zitten we in een erg luxe positie. We hebben er nog een stagiaire erbij. In de 8-ste klas lopen alle kinderen een week stage op een bedrijf naar eigen keuze. Ze kunnen naar het zwembad, het gemeentehuis, een supermarkt, een eierverwerkingsbedrijf, noem maar op. Chris wil zijn PRAO graag hier op het bedrijf doen en dat mocht.

Dus kunnen Rinus en ik lekker uitslapen, en koffie drinken, en een beetje kletsen over van alles en nog wat???? Nou nee, twee stagiaires hebben twee begeleiders nodig. En voor Chris is het de bedoeling dat hij toch iets leert, iets wat hij nog niet wist. Pas volgend jaar hoeven ze echt een richting te kiezen op school. Dan wordt PRAO ook een echt vak en zullen de jongeren een aantal bedrijven gaan bekijken. Hij moet elke dag een verslagje schrijven (in het Zweeds) en dat per mail naar zijn lerares Zweeds sturen.

En jullie raden het goed, gisteren is Chris begonnen met het uitmesten van 2 kalverhokken. Dat had hij nog nooit gedaan. Kalfjes voeren wel, en melken kan hij ook al (een beetje). Wij hopen dat hij een leuke week heeft hier. Chris is al blij dat hij een week niet naar school hoeft, maar misschien denkt hij daar volgende week toch anders over. Want het blijft hard werken op een boerderij.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.