Licht in de stal

Met de februaristorm is door een piekbelasting bij ons in de stal het een en ander doorgebrand. Daardoor was meer dan driekwart van de verlichting uitgevallen. Het leek wel alsof we nog een kerststal erbij hadden. In de stal hangt geen gewone tl-verlichting met een starter maar met een automaat. Het heeft even geduurd voor de elektricien de nieuwe automaten binnenkreeg en tijd had om ze te plaatsen, maar deze week was het dan zover. Een grote verrijker werd afgeladen en de heren konden aan de slag. Daniël werd ingeschakeld om alle kappen te wassen. 39 stuks!!!! Na twee dagen was hij het ook helemaal zat, hij kan geen tl-buis meer zien.


De verrijker kan overal in de stal komen, de koeien hadden er geen last van. Integendeel, ze vonden het wel interessant. De eerste avond was het wel wennen, zoveel licht. We zouden bijna een zonnebril opzetten.

Tussen de bedrijven door heeft Daniël nog genoeg tijd om koeien te knuffelen. In zijn hand heeft hij zijn favoriete gereedschap, de nieuwe schraper. Zie je de schraper, dan zit Daniël eraanvast. Geen koeienpoep is meer veilig als Daniël in de buurt komt, alles moet weg.

Vorige week was er een koe heel erg ziek, bijna van het ene moment op het andere. Ze kon niet meer opstaan en met de tractor hebben Rinus en Mikael haar naar buiten getakeld. Daar werd ze lekker in stro ingepakt en met plastic bedekt want het regende een beetje. In de garage bij het zomerhuisje vonden we nog een partytent. Die hebben Rinus en Daniël er toen overheen gezet. Zo lag ze lekker droog en kon weer opknappen. Dat is gelukkig ook gebeurd. Nu loopt ze weer tussen de koeien in de ligboxenstal, maar of ze ooit helemaal weer beter wordt is de vraag. Voor de kenners onder ons, ze had een coli besmetting opgelopen.

Is het jullie opgevallen dat er nu een weerbericht op de weblog staat? Dan hebben jullie ook vast en zeker wel gezien wat voor een weer het was vandaag. Dit was het beeld toen ik vanochtend de jongens naar school ging brengen:


Vanuit Roberts kamer was het uitzicht weer prachtig. Ik blijf de sneeuw schitterend vinden. Ook al blijft deze sneeuw niet lang want het dooit dus overdag. Lekkere Nederlandse drab ligt er nu op ons erf. 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.