De laatste loodjes

Bijna is het zover en mag Daniël weer naar huis. Hij kijkt er echt naar uit en is de uurtjes aan het aftellen. Nu maar hopen (voor  hem) dat er niets tussen komt en Evert hem echt komt halen. Voor ons hoeft het nog niet. Hij mag best blijven, want we vinden het erg gezellig met hem.

Er is ontzettend hard gewerkt de laatste weken. Daniël heeft o.a. een calf-o-tel in elkaar gezet. Met het oog op de kalverboom eind april (we verwachten 16 kalfjes binnen 3 weken) en het feit dat de oude stal afgebroken gaat worden hebben we voor de huisvesting een kalveriglo gekocht. Er zouden 10 kalfjes in moeten kunnen, maar nu er 6 inlopen vinden we dat eigenlijk al wel genoeg.

Het ene kalf liep wat harder dan het andere, maar uiteindelijk waren ze alle 6 blij met hun nieuwe plekje. Lekker buiten in het zonnetje.

Daniël heeft nog meer vriendjes gemaakt in Zweden. Niet alleen hebben we nu hele makke koeien (waar je niets meer mee kunt beginnen, want ze zijn niet vooruit te branden), ook bij de wilde eenden zijn er twee mannetjes die elke ochtend precies weten wanneer Daniël het huis uitkomt. Dan staan ze al op hem te wachten bij de oude stal in de hoop wat maïs te krijgen. En Daniël zou Daniël niet zijn als hij ze niet een paar handen voor gooit.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, stage. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.