De eerste gasten in ons zomerhuis

Gisteren tegen de middag kwamen Rudy, Nancy en Iris aangekomen om een paar dagen "vakantie" te houden in Zweden. Zondag vertrokken, maandag in Denemarken lekker gefietst en dinsdags deze kant op gereden. Nu is het wel behelpen in het zomerhuis. De waterpomp is kapot, we hebben een nieuwe gekocht maar deze moet nog worden aangesloten, dus is er geen stromend water binnen. De pomp buiten doet het prima volgens Rudy, die vanochtend fris en fruitig bij ons kwam ontbijten. Daarna is hij bezig gegaan met alle binnendeuren weer pas maken. De meeste deuren waren verzakt en klemden op de een of andere manier. En bij sommige deuren is het slot gewoon kapot en kan de deur alleen maar dicht omdat ze klemt.

BILD0059 
Hier wordt een deur iets bijgeschaafd. Handig hè, zo'n broertje!

BILD0060 
De deur van Chris' kamer wordt weer teruggeplaatst.

BILD0058 
Rudy in vol ornaat op zoek naar iets bruikbaars om een slot te repareren. Dat lukte met een veertje van een balpen, maar helaas niet voor lang.

Rinus zat ondertussen ook niet stil. De bigbags kunstmest werden gebracht en moesten van de vrachtwagen worden afgeladen.

BILD0056 
BILD0057 
51 grote zakken moeten deze week nog weer leeg. Dat wordt vast nog een hele klus. Morgenvroeg wil Rinus beginnen. Ik zal dan met Mikael melken en wellicht 's avonds alleen met een van de jongens zodat Rinus heerlijk een dag op de trekker kan rondcrossen.

De mest wordt op dit moment door de loonwerker uitgereden, ook de vaste mest zal deze week nog op het maisland worden gebracht en volgende week maandag kan de mais gepoot worden.

Zaterdag (koninginnedag en ook hier de verjaardag van de koning) verwachten we een invasie Nederlanders. Leo, Suzan, Saskia en Frank met alle kinderen komen ook een paar dagen Zweedse lucht snuiven. 's Avonds vieren we dat met een lentevuur, een verlaat paasvuur dat in Nederland vanwege de droogte niet door kon gaan. Ik ben al vanalles aan het verzamelen. Een bank en een stoel liggen al klaar voor de lucifers en de oude, vreselijk valse piano zal er ook op verdwijnen. Rinus heeft al een stapel gemaakt van alle pallets die hij kon vinden overal op het erg. En nu het hier ook zo droog is zal het een leuk vuurtje worden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.