Ons huis is vol!

Na een voorspoedige reis zijn Saskia, Frank, Melanie, Sebastiaan en Benjamin als eerste rond 4 uur 's middags aangekomen. Een uurtje later kwamen Leo, Suzan, Lisanne en Wouter. De ene had wel in de file gestaan, de ander niet maar heeft langer op de boot moeten wachten. Beiden hebben 11 uur over de reis gedaan.

Nadat Rinus en ik ons werk afhadden en Iris haar naamgenoot de fles had gegeven zaten we met 16(!!) man aan tafel in de keuken. Een dolle pret.

BILD0063 
BILD0062 
's Avonds iedereen vroeg naar bed (gaan slapen?? nee hoor ben je mal, veel te gezellig). Alle jongens bij elkaar op Robert's kamer. De meisjes op Chris' kamer. Leo en Suzan op de grote en Frank en Saskia op de kleine logeerkamer. De volgende ochtend, vandaag dus, was iedereen toch vroeg uit de veren. En hoewel het toch echt zondag is, is er weer veel gedaan. Leo begon met een vroege wandeling door de bossen, daarna (wij waren nog aan het melken) heeft hij alle klimop van het huis weggehaald. Toen wij voor het ontbijt binnen kwamen waren Saskia en Frank ook al voor een lange wandeling vertrokken. Zij kwamen pas weer rond koffietijd terug. Toen waren Leo en Rudy al weer druk met de dakgoten te repareren van de ligboxenstal. Die hebben van de winter erg te lijden gehad van het schuivend ijs.

Nancy en Iris zijn begonnen al het hout dat Stefan deze week heeft gebracht, netjes op te stapelen, daarna kwamen de jongens ook even helpen (daarna moest er gevoetbald worden, we hebben ze vier uur lang niet gezien). BILD0068
BILD0070 
BILD0072 
En dit is dan een foto van 's middags 14.00 uur. De helft van al het hout is nu opgestapeld om te drogen voor de winter. De stapels moeten nog afgedekt worden maar wel zo dat de wind nog vrij spel heeft om er doorheen te waaien.

Rudy en Leo hebben na het middageten de diepvries van de ene kelderruimte naar de andere verhuisd. Dit huis is heel praktisch ingericht. Om bij de diepvries te komen moest ik eerst naar buiten en om het huis heen lopen. Erg handig als je ijs als toetje wilt (en er nog een restje overgebleven is). Nu staat de diepvries in de kelderruimte onder de keuken en kan ik in de keuken het trapje af. Ik denk dat we nu iets vaker ijs zullen eten.

Alsof ze nog niet genoeg gedaan hadden zijn ze ook nog eens met het oude plastic gaan zeulen. Alles op één stapel zodat het makkelijk afgevoerd kan worden naar de stort.

BILD0073 
BILD0074

Rinus heeft zelfs vandaag nog kunstmest gestrooid en de maïs is door de loonwerker gezaaid. Netjes hè op 1 mei.

En nu zijn we toe aan de koffie. Leo en Suzan zijn een eind fietsen met Lisanne. Frank en Saskia rijden met de auto rond, de buurt te verkennen (ik heb ze al een keer hier voorbij zien rijden) met Melanie. De jongens zitten in de kamer en spelen met de X-box (en met Noa). Rudy en Nancy genieten van hun welverdiende koffie en thee en gaan dan ook weer naar het zomerhuis. 

Ben benieuwd wat er morgen weer gebeurd.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.