En nu is het huis weer leeg

We hebben een geweldige week gehad met de hele familie. 's Middags met 16 mensen warm eten aan één tafel. Voor een warme maaltijd heb je nodig: 2 kilo pasta, 2 kilo groente, 2 liter saus (champignon en saté) en 3,5 kilo ham. Als toetje een liter vla en 2 liter yoghurt en fruit.

BILD0075 
BILD0077 
Na een kwartiertje ziet de ham er zo uit:

BILD0078 
Het enige wat de jongens nog konden zeggen was: "AAH, EVEN UITBUIKEN".

BILD0080 
Maar er waren er meer die goed hadden gegeten.

BILD0081 
We genieten allemaal van elkaars aanwezigheid, dat is duidelijk te zien. Het huis is groot genoeg om je nog even terug te trekken als dat nodig is. De jongens spelen op de computer, de X-Box of voetballen. De meiden vermaken zich ook prima met elkaar en met ons. Want er wordt heel wat afgekletst. De ouders gaan veel wandelen, fietsen of toeren rond met de auto. Ik denk dat mijn familie al meer van de omgeving heeft gezien dan wijzelf.

Woensdagochtend is het voor de Borgmannetjes tijd om te vertrekken. Het is koud, het heeft die nacht 4 graden gevroren en de auto kan niet open. Frank moet via de achterdeur naar binnen. Na een uurtje in het zonnetje rijden ze om kwart over zeven weg.BILD0085
's Avonds helpt Lisanne met melken. Lisanne Tijdens het melken wordt er een kalfje geboren dat vanzelfsprekend de naam Lisanne krijgt. Het stierkalfje dat deze week ook is geboren is Jeroen gedoopt en vorige week vrijdag kwam kleine Iris er ook nog bij.

Als donderdagochtend Leo, Suzan en kinderen huiswaarts zijn gereden moet Iris mij maar helpen op de boerderij. En wat is er de hele week blijven liggen ….. Juist, het bekende uitmesten van de kalverhokken.

BILD0091 
BILD0092 
Volgens mij "riekt" dit naar kinderarbeid.

's Middags waren we klaar en hadden zelfs nog tijd om wafels te bakken. Mmmm, dat moeten we vaker doen. Iris kom je me nog een keertje helpen?

En nu is de rust weergekeerd. De bedden zijn al afgehaald en het beddegoed hangt al weer schoon aan de waslijn. Gek is dat, weg zijn alle sporen dat het van de week zo vol was in huis.

Het was voor iedereen een heel intensieve week. Iedereen heeft veel gedaan op de boerderij maar op zijn tijd ook genoten van de natuur. Rudy, Leo en Iris zijn zelfs enkele avonden op een jagershoogzit gaan wachten op wild dat langs moest komen. Hoewel ze alleen sporen en geluiden van elanden hebben opgemerkt kwamen ze toch altijd weer tevreden terug. 's Ochtends vroeg was Leo ook al vaak op pad en kwam dan wel terug met verhalen hoeveel reeën, kraanvogels, ganzen en andere beesten hij had gezien. 

Nog één foto van onze boef.

BILD0093 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.