visgraat melkstal

Zoals jullie in het eerste bericht waar we onszelf kort voorstellen kunnen lezen willen we graag zo snel mogelijk de melkstal verbouwen. Nu staan we ruim 2 uur te melken met zijn tweeën en dat 2x per dag, 7 dagen in de week. Volgens Rinus moet dat sneller kunnen met een 2x 7 visgraat stal. Nu staan de koeien achter elkaar en kunnen weg als ze gemolken zijn. Er kan meteen een nieuwe koe de  vrijgekomen plaats innemen. Na de verbouwing zou het zo moeten zijn, met aan elke kant 7 koeien. Dan lopen er tegelijkertijd 7 koeien naar binnen en gaan er na het melken ook weer 7 weg.

Herringbone_main_358
Begin dit jaar hebben we Delaval gevraagd wat een 2×7 visgraat zou moeten kosten. Stefan, de vertegenwoordiger had een beter idee dan een nieuwe melkstal te plaatsen. Op 24 december 2010 is in Brösarp (1,5 uur rijden van hier) door de combinatie van veel sneeuw en harde wind een stal met 180 koeien ingestort. Wat een ravage. De melkstal heeft echter niets te lijden gehad. Er is zelfs nog gemolken voor de koeien op transport gingen naar de buurman (die was net gestopt met melken). Nu moet de stal herbouwd worden en komen er robots ipv een melkstal in. We zijn in maart wezen kijken en konden het gauw met elkaar eens worden. Gisteren is het hele spul gebracht.

BILD0095
Ja, het zijn er 2x 10. Dus we hebben er nog een paar over. Deze zullen samen met de oude inrichting van de melkstal naar Polen verhuizen. Nu moet de wagen afgeladen worden (Leo waar ben je?) en tot Delaval tijd heeft om te verbouwen ergens worden opgeslagen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, verbouwen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.