Striptease

Nee, 't is niet wat jullie denken. Ons huis wordt gestript. Maandag is de timmerman begonnen met het huis. De achterkant staat in de steigers. De nieuwe ramen zijn geleverd (want daar was het wachten op) en er is al veel gebeurd deze week.

BILD0143 
BILD0144 
BILD0145 
De ramen en andere benodigdheden (zoals hout, dakgoten, windveren etc.) worden gebracht.

BILD0148 
Dinsdagochtend, de eerste ramen zijn al geplaatst. Dat ziet er meteen heel anders uit.

BILD0149 
Ook binnen wordt het een grote puinhoop. Je moet er wel iets voor over hebben.

BILD0151 
Aan de achterkant zijn ze begonnen met verfkrabben en de slechte planken weghalen (dat zijn er nogal wat). Intussen gaat het inzetten van de nieuwe ramen gewoon door.

BILD0152 
Links de aanbouw, die ligt aan de noordkant en is echt erg slecht. Dat hadden we wel verwacht, maar dat zelfs de onderste balken helemaal doorgerot zijn, konden we niet weten. 'k Ben benieuwd hoe onze timmerman Jan-Erik dit oplost. Nu kun je goed zien hoe er in Zweden gebouwd werd. Met de nadruk op werd, want dit huis is van 1932. Niet geisoleerd, ook de dakpannen zijn nog orgineel.

BILD0154 
Op de vrije woensdagmiddag helpen de jongens mee met de dakpannen verwijderen. Helaas moeten ze enkele vogelnesten met jongen of met eitjes laten verdwijnen. Robert vroeg me nog of ze mee naar binnen mochten, maar dat leek me niet zo'n goed idee.

BILD0155 
En vanochtend zijn ze boven op de logeerkamer begonnen. De ene schoorsteen is verdwenen. De stenen konden stuk voor stuk worden weggepakt. We laten die niet meer opmetselen. Het was de schoorsteen van de open haard die niet gebruikt mag worden ivm brandgevaar. Tzt zullen we de open haard ook weghalen.

En wat is er nog meer gebeurd deze week? Een klein wonder is geschied, we hebben eindelijk de kentekens voor de beide tractoren ontvangen. Daar zijn we maar 5 maanden mee bezig geweest. Steeds wilde men andere papieren bij de trekkers zien. De ene instantie keurde de papieren goed, de andere (die de trekkers moest komen keuren) keurde de papieren af en kwamen ook niet keuren. Uiteindelijk hebben we een verklaring gevraagd bij het importkantoor van John Deere in Zweden en zie daar …..BILD0150

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.