En het gaat verder met slopen en verbouwen

Sloop van de oude stal

Er is vorige week heel veel gesloopt. Elke dag kwamen de 3 Roemenen en klommen op het dak. De asbestplaten verdwenen en daarna de golfplaten. Ook in de stal hebben ze alles gedemonteerd. Als het kon met een sleutel en anders werd het ijzer gewoon doorgezaagd. BILD0211

Dag één: Nadat het dak weer een beetje is opgedroogd na een regenbui gaan de mannen het dak op. Zonder beveiliging, doodeng. Als er toch eentje naar beneden valt …… 
BILD0213

Dag twee: ook aan de achterkant is het dak verdwenen. Spooky. 

BILD0214

Dag drie: Verder weer met alle asbest platen. Er wordt gewerkt van 08.00 uur tot 16.00 uur. Het is warm op het dak in de zon, maar dat maakt ze niets uit. Ze gaan maar door. 
BILD0221 
BILD0222

Dag 4: Nu verdwijnen de golfplaten en komt het oude dak tevoorschijn bestaande uit oude houten plankjes. Wat een werk is dat geweest om die te maken. De plankjes zijn dun, nog geen centimeter en allemaal dezelfde vorm, lengte en breedte. Met meerdere spijkers zijn ze vastgespijkerd op de panlatten. Er zal toch nog wel iets overheen gezeten hebben?? 
BILD0224 

Dag 5: Het hele dak is eraf en dit is er over van de inrichting. Niet veel meer. Volgende week komt een Pool kijken of er nog iets bruikbaars voor hem bijzit. Dat is iemand die in Zweden alle gebruikte stalinrichtingen opkoopt. Ook onze oude melkstal willen we graag aan hem kwijt.

Verbouwing van het huis
BILD0215

Vrijdagochtend: De dakpannen worden gebracht. Meteen worden ze in stapels op het dak gelegd. ’s middags wordt er al een begin gemaakt met het leggen. 
BILD0216

Jan-Erik doet het meeste alleen. Soms heeft hij hulp van Ahmed of Oscar. Oscar kan goed verven, die zullen we de volgende week weer terugzien. Tenminste, als hij zijn bed uit kan komen. Volgens Jan-Erik hebben jongelui daar problemen mee. 
BILD0223 

Maandagmiddag, de achterkant is klaar. Zelfs de schoorsteenveger heeft het nu makkelijker. Geen enge ladder meer op het dak.
BILD0225 
Dinsdagmiddag: ook de voorkant vordert gestaag.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in nieuwbouw jongveestal, verbouwen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.