Thuiswerk

Hebben we nu nog niet genoeg te doen? Moeten we echt een centje (öre) bijverdienen? Je zou het bijna denken als je in onze voorkamer kijkt. Grote dozen staan klaar met allerhande materiaal wat aan elkaar gemaakt moet worden. BILD0226
Of is het toch een nieuw spelletje?BILD0227
Een halsband, nummers, een transponder…… De koeien krijgen allemaal een halsband om. Dan zijn ze straks in de nieuwe melkstal te herkennen door de computer. Die weet dan precies welke koe naar binnen is gelopen en houdt telkens bij hoeveel melk elke koe geeft. Bij het monsternemen hoeven we dan geen liters meer in te vullen, dat scheelt veel werk. Wel moet er nog steeds een monsterpotje gevuld worden om de gehaltes te kunnen meten.

We hebben al veel halsbanden klaar. Telkens een half uurtje, dan is het best te doen. 115 stuks in totaal, nog ongeveer 30 te gaan. BILD0228
Met de melkstal zelf schiet het niet echt op. De monteurs komen om 09.00 uur en komen er na een uurtje achter dat ze niet genoeg materiaal bij zich hebben. Dan gaan ze weer. De ene monteur heeft een week vakantie gehad, toen kwam de andere ook niet. Ook de afgelopen week waren ze er maar 2 hele dagen.

Er is een nieuwe spoelmachine geplaatst, het nieuwe grote melkglas (niet van glas maar rvs) zit erin (dat was twee weken geleden al) en er is deze week een begin gemaakt met de dikkere leidingen. Dus wie weet gaan ze volgende week echt bezig en kunnen we over een week (of twee) 14 koeien tegelijkertijd melken ipv 8 stuks. Voordat het echter zover is zullen we een tijdje maar aan één kant kunnen melken.

4 koeien, dat duurt dan wel 4 uur voordat ze allemaal gemolken zijn. Als dan één kant klaar is kunnen we er alweer 7 melken, dat is bijna een verdubbeling. Of de koeien het ermee eens zijn is ook maar de vraag. Er zijn koeien die altijd aan dezelfde kant staan. Als die kant even niet gebruikt kan worden zal dat voor hen echt een probleem worden. De rust bewaren lijkt mij het beste, en we kunnen elkaar afwisselen. Want 2 x 4 uur in de melkput staan dat zie ik persoonlijk niet zitten.

Nee, dan gaat het met ons huisje een stuk vlotter. Het dak zit erop, alleen rond de schoorsteen moet het nog afgewerkt worden met een plaat ijzer. In Nederland doen we dat met lood en kloppen dat strak op het dak. Hier wordt een ijzeren plaat pasklaar gemaakt en om de schoorsteen geplaatst. Dan wordt nog ter plekke de golfjes van de dakpannen erin geknipt zodat het precies aansluit. Dat moet het regenwater tegenhouden.

Het balkon en de veranda is afgebroken. Dat ging wel zo makkelijk, dat je je nu pas realiseert hoe gevaarlijk het al die tijd geweest is. De voorkant van ons huis ziet er echt niet uit.BILD0229
Wat een troepie. Als ik Chris en Robert heel lief aankijk zouden ze dan meehelpen opruimen?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in verbouwen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Thuiswerk

 1. Heiko zegt:

  Jeetje wat een werk! Maar voor een goed doel! Jullie zullen er ongetwijfeld veel plezier van hebben als alles straks werkt! En als voor Robert en Chris lief kijken niet werkt heb je altijd nog de ouderwetse “schop onder de kont”

  Kus

 2. Tom Schutte zegt:

  Het dak ziet er in ieder geval al mooi uit.

 3. Jaghazelhekke zegt:

  Goede avond , wat een mooi vakantie huis . Gefeliciteerd met Leo s verjaardsg.
  Jan mariet xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.