melken met hindernissen 2

Het gaat steeds beter in de melkstal. We melken nog steeds maar aan één kant. Aan de andere kant wordt hard gewerkt. Maandag is het oude spul eruitgesloopt.BILD0267
BILD0269
Zo zag het er dinsdagochtend om half zes uit. We hebben net de eerste koeien binnen gelaten. Dat gaat steeds beter. Als de poort open gaat zijn er altijd wel een paar die het voortouw nemen en naar binnen lopen. De rest volgt vanzelf. Eén keer hadden we er al 9 ipv 8 binnen. Tja, dat heb je met die kleine koetjes van ons.BILD0268
Dinsdagochtend moeten de melkstellen voor de overkant naar binnen. Aan de ene kant was dat al een hele klus. De andere kant is nog moeilijker omdat aan het eind een bocht komt. Met de traktor is geen optie, dan maar handwerk. Eerst met de trekker de boel optillen en om de stal heenrijden.BILD0271
Even draaien in het weiland achter de stal en dan laten zakken. BILD0272

Er wordt nog een extra man (een electricien die ook bezig was) bijgeroepen en daar gaan ze. Heel veel spierballen doen hier zwaar werk. Stukje bij beetje gaat het gevaarte naar binnen.BILD0273
BILD0274
BILD0275
BILD0276
Hier moeten ze met het gevaarte de bocht om, dat is een beetje moeilijker. BILD0277
BILD0278
BILD0279
Zo, het eerste gedeelte van 5 melkstellen staat op zijn plek. Het is nu half elf.BILD0280
Kwart over vijf. Het spul staat erin en funktioneert! Nee, we kunnen nog niet melken want alleen een melkmachine is niet genoeg. Het hekwerk moet allemaal nog geplaatst worden en de poortjes.BILD0281
Rinus kijkt nogal bedenkelijk. Ziet hij het nog wel zitten? Of toch maar terug naar het oude systeem? Ik dacht het niet, volgens mij is hij erg in zijn nopjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog niet af.BILD0282
En zo ziet het eruit vanaf de stalkant. Een groot hek rechts zodat de koeien zich niet kunnen vergissen. Dinsdagavond begint het melken pas om kwart over zes, maar om 9 uur zijn we al binnen. Dat gaat toch wel de goede kant op. Ondanks het feit dat we ook nog 3 nieuwmelkte koeien hebben. Die melk moet apart gehouden worden, dat geeft altijd een beetje extra werk. Maar Chris helpt ook dapper mee, dus dat maakt die extra tijd weer goed.

Dit bericht werd geplaatst in verbouwen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.