Luxe probleem?

Wat doen we met teveel gras? Afgelopen zondag zijn we begonnen met maaien, de tweede snee dit jaar. Maandag de hele dag en ook nog op dinsdag is er nog gemaaid. In totaal zo'n 75 ha. Het plan was om op dinsdag en woensdag in te kuilen. Er zat een beetje druk achter want er werd regen voorspeld en voor de donderdag een flinke plens. Dinsdag is het gras wat op zondag is gemaaid naar huis gebracht om in te kuilen. En telkens kijken wat het weer wil. De voorspellingen werden steeds dreigender. Misschien komt er op woensdag al regen. Het moest dus nog harder gaan. Onze loonwerker heeft de hele dag en de hele nacht doorgewerkt. In de nacht van dinsdag op woensdag reden ze af en aan met de trekker met opraapwagen en de shovel heen en weer op de kuil om de boel aan te rijden. BILD0318
BILD0319 

BILD0320 
Woensdagmiddag kregen ze het in de gaten: dat gaat gewoon niet lukken. Er is teveel gras, dat past niet op één bult en we krijgen het ook niet voor de regen bij elkaar. Wat nu? Besloten werd om zoveel mogelijk naar huis te halen en de rest in balen te persen. 's Avonds rijdt Rinus met de auto naar Lycke, daar ligt nog 30 ha gemaaid gras. Er is nog niet één baal te bekennen. Waar is de balenpers, want het regenfront komt dichterbij. De pers is nog ergens anders bezig. Maar het komt goed wordt ons verzekerd. "Ga gerust slapen".

Om half vier donderdagochtend wordt er gebeld. De balenpers is klaar. 150 balen liggen klaar om opgehaald te worden. Om 6 uur begint het te regenen en om half zeven rijdt de shovel van het erf. We kunnen de kuil dichtmaken.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want behalve regen is er ook veel wind. Met behulp van de timmerman, de schilders, Mikael, Chris en Robert hebben de om half vier 's middags de kuil dicht. Jammer dat ik ook druk in de weer was. Want het was een mooi plaatje,  al die mannen (en 1 vrouw) trekken aan dat plastic. Boven op de bult het plastic in de regen vasthouden en hopen dat er niet weer een windvlaag onder komt. Iedereen kleddernat.

En wat denk je, 's avonds klaart het op en is het windstil. De volgende dag is het prachtig weer, ideaal om in te kuilen. Maar dat hoeft voorlopig niet meer. Misschien eind augustus? 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.