Onze super stagiaire

Rianne kan alles! Melken, trekker rijden,

kalfjes verzorgen, koeien halen, bomen en struiken snoeien, grasmaaiers ophalen vanuit Åstorp (en dan met 140 km/u over de snelweg),
met een bosmaaier omgaan en de hond kunstjes leren. Maar ook af en toe even ontspannen of de jongens plagen.

Ze is gezellig, leergierig, heeft hele goede ideeën en praktische oplossingen voor problemen. M.a.w. een echte boerin! Meer boerin dan ik in ieder geval. Van de week had Rinus na het melken een koe apart gezet omdat deze misschien zou gaan kalven. ’s Avonds om half 10 was ik blij dat de dag erop zat. Rinus gaat dan altijd nog even bij de koeien kijken. En Rianne dus ook, zij wilde nog even weten hoever de koe was. Die was ik alweer vergeten. Het kalf was er inmiddels als. Die krijgt dan meteen melk te drinken en de koe een vitaminen- en mineralendrank.

Sinds Rianne hier is zijn er al 8 kalfjes geboren. 6 stiertjes en 2 vaarsjes.Van onze brown swiss nummer 50 hebben we jammer genoeg een stiertje.

’t Is wel een mooi beestje met zijn oogschaduw en mascara op. Dit is een driewegkruising Roodbont-Brown Swiss (de moeder) en zwartbont Expo (de vader). Daar hadden we echt graag een vaarskalfje van gehad. Want driewegkruisingen zijn sterker dan de gewone rood- of zwarbonte koeien van tegenwoordig.

De hokken in de paardestal zijn alweer aardig gevuld. Gelukkig komt Mikael voor de stiertjes, want we krijgen nog veel meer kalfjes eind augustus en september.

Schattig gezicht, de laatste drie in één hok. Maar wel moeilijk als je ze alleen moet voeren, dus dat doen we met z’n tweeën. Als de kalfjes goed gewend zijn aan het drinken uit een emmer wordt het wat makkelijker om alleen te doen. En als er weer een hok leeg is, schuiven we weer wat door.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in stage. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onze super stagiaire

  1. Steef zegt:

    handig zo’n handige stagiaire 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.