Wat is er allemaal gebeurd de laatste maand?

Het zou teveel zijn om een heel verslag van de afgelopen maand te maken, dus laat ik er maar een paar dingen uitpikken.

De nieuwe mestopslag is geplaatst. Dat ging heel vlot. De ene vrijdag werd de vloer gestort en de volgende vrijdag werd de silo geplaatst. Voor de vloer zijn er 8 grote betonwagens komen rijden. Het was weer mooi om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Mijn jongens hebben de liefde voor grote machines jammer genoeg niet van mij geerfd. Ik zou de hele dag kunnen kijken naar die grote vrachtwagens, graafmachines, shovels en noem maar op. Chris en Robert niet, die kijken wel als het klaar is.

Foto´s toevoegen wil nog niet, daar wordt driftig aan gesleuteld, zoals aan alles nog wat de weblog betreft. Ik zal eens bedenken hoe ik dat op kan lossen. Misschien weer een filmpje op youtube of zo.

Vandaag is de aannemer ook eindelijk begonnen met het uitzetten van de nieuwe stal. Vorige week zou eigenlijk de bouw al beginnen. We beginnen dus nu al met een achterstand van 2 weken. En dat vlak voor de winter …..

Want het is hier nu al echt herfst. In augustus begonnen de berken al te verkleuren, die hebben nu al geen blad meer. En alle andere bomen beginnen ook te verkleuren. Het is iets kouder dan in NL, maar niet veel. We hebben nog geen nachtvorst gehad hoor. Vanochtend om 7.00 uur toen de jongens naar school moesten was het 8 graden.

En hoewel het al bijna oktober is hebben we toch nog maar een keer het gras laten maaien om in te kuilen. Eindelijk waren de verwachtingen een beetje gunstig. Er is ontzettend veel regen gevallen in augustus en september. In het noorden nog veel meer dan hier. Want eigenlijk mogen wij niet klagen, alleen als je wilt maaien lukt dat niet met elke dag regen. (Dus klagen we stiekem toch een beetje.) Rinus zit dus vandaag op de trekker om te harken. Geholpen door Mikael, want zoveel hectares harken kun je niet in je eentje.

Zal ik nog even vertellen van mijn grote heldendaad? Of is dat opschepperig? Vorige week heb ik een kalfje uit de sloot gehaald. Samen met Noa ging ik de koeien binnen halen voor het melken. Toen ik alweer terug liep, ik had over de bult gekeken en niets gezien, hoorde ik een raar geluid. Dus weer teruglopen en toen zag ik een pink staan waarvan ik wist dat ze gauw moest kalven. Aha, een kalfje, even kijken en ophalen. Maar geen kalfje te zien en moeder de pink was erg onrustig en wild. Het kalfje was in de sloot gegleden, onder het schrikdraad door en ik kon er met geen mogelijkheid bij. Bovendien reageerde de koe erg wild op Noa, dus ben ik eerst maar eens terug naar de stal gelopen om Rinus te halen. Mikael was er ook op dat moment en met een touw lopen ze naar de plek waar het kalfje lag te spartelen in het water. Ik er ook weer achteraan. Het touw van Rinus blijkt veel te kort, dus Mikael weer terug om een lange lasso te halen. Intussen de stroom van het draad laten halen door Robert en wachten op Mikael. Het kalfje, wie weet hoe lang die nu al in het water ligt, draait om en spartelt nog verder weg. Toen kon ik het niet meer aanzien, alleen dat kleine koppie nog boven water, en heb mijn spijkerbroek, sokken en schoenen uitgetrokken en ben de sloot ingegaan. Met het touw van Rinus om mijn middel, wat we hadden allebei geen idee hoe de bodem van de sloot was. Toen was de hummel gauw op het droge, we hebben haar AdaKok gedoopt. Ze heeft er wonder boven wonder niets aan overgehouden. Geen hoesten, geen navelontsteking o.i.d. Wat een drang om te overleven! De pink bleeft erg onrustig en als we gewoon weer weggegaan waren had ze het kalf zo weer de sloot ingeduwd. Gelukkig is dat in de stal wel beter geworden. Het kalfje kon lekker opdrogen en wilde ook meteen goed drinken.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.