Jubileum

We hebben iets (kleins) te vieren. Rinus is al een jaar in Zweden. En als we samen terugkijken weten we één ding zeker. Het jaar is omgevlogen. En wat is er veel gebeurd. We hebben een van de strengste winters gehad. Een natte zomer, tja wie niet? Een paar trekkers en voermengwagen laten komen, midden in de winter!!! Een stal afgebroken en begonnen met de nieuwbouw. De melkstal is verbouwd van tandem naar visgraat. Een nieuwe mestsilo gebouwd. Kalfjes verhuisd naar een “paardenstal”. (Er zijn er nu 21, en nummer 22 op komst, al aardig druk dus, daar kunnen er niet veel meer bij.) Een huis opgeknapt aan de buitenkant. De binnenkant moet nog, maar dat heeft tijd, we zitten droog en warm. Alles op zijn tijd.

En heel belangrijk, na een jaar spreken en verstaan we een aardig mondje Zweeds. Vanochtend overleg gehad met de electriciëns voor de nieuwbouw en alles gaat dan in het Zweeds. Wat Rinus niet verstaat, begrijp ik wel weer. En Rinus praat veel beter Zweeds dan ik. Zo vullen we elkaar aardig aan. Voor de nieuwste foto’s van de nieuwbouw en andere plaatjes klik hier

Nog meer kleine weetjes:

Er zijn 107 kalfjes geboren in bijna één jaar tijd. 56 Stiertjes en 51 vaarskalfjes. Er waren 5 tweelingen bij. Van alle kalfjes zijn er 4 doodgeboren en een is er na 1 week overleden aan coli.

We zijn begonnen met de nieuwe vaarskalfjes onze eigen namen te geven, want we hadden 37 koeien met de naam Cyril en 12 heten er Otilia, terwijl ze geen familie van elkaar zijn. Nu hebben we o.a. Merel, Lisanne, Rianne, Lisa, Ronja, Punkie, AdaKok en Franka. Franka is geboren op de 50ste verjaardag van Frank.

We hebben het afgelopen jaar 2 stagiaires op het bedrijf gehad. Dat is ons (en onze stagiaires hopelijk ook) goed bevallen. We hopen dat er nog veel zullen volgen.

En we hebben veel logees gehad het afgelopen jaar. 58 Gasten hebben hier overnacht, waarvan 18 in het zomerhuis en 1 familie in een camper op het erf. De langste logeerpartij duurde 10 dagen, de kortste 1 nachtje. In mei zaten we met 16 mensen aan de keukentafel te eten, super gezellig. Er is ook door onze gasten hard gewerkt, van kalverhokken uitmesten tot brandhout stapelen, en bomen zagen.

Wij vonden het reuze gezellig en willen graag dat iedereen nog een keertje terugkomt.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jubileum

  1. Leo zegt:

    Wat is dat jaar voorbijgevlogen! Nog een paar daagjes en jullie zitten er allemaal 1 jaar
    Als het aan ons ligt komen we volgend jaar zeker weer een keertje langs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.