Dronken elanden

In Zweden staan overal in de weilanden en aan de randen van de bossen leuke appelboompjes. Ook in het weiland waar we nu de pinken hebben lopen staan er een paar. En als de appels in september rijp worden komen ook de elanden graag een hapje eten. De overrijpe appels gaan gisten en daar worden de elanden dronken van. Echt waar, ik maak geen grapje. Kijk maar naar dit bericht. Wij hebben ze zelf niet gezien, maar ze waren er wel in het pinkenlandje. En altijd is het draad dan kapot. De elanden banjeren daar zo door. Die kijken nergens naar en merken ook helemaal niets.

Het blijven wel bijzondere beesten. Reeën en herten zijn sierlijk en mooi, een eland is van lelijkheid al weer mooi.

Afgelopen week ging ik Chris halen, die bij een vriendje was blijven eten. Onderweg heb ik 8 reeën, 1 eland, 1 groot mannetjes edelhert, 1 vos en 1 konijntje gezien. En dat op nog geen 10 km. Schitterend toch! Gelukkig waren de meeste dieren er op de terugweg nog, zodat Chris ook het een en ander heeft gezien.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dronken elanden

 1. Tom Schutte zegt:

  Ahh best zielig voor die eland maar ook erg grappig. Fijn om te weten dat niet alleen mensen op de moeilijke manier met alchohol leren omgaan.

 2. Robbert Jan en Mienta Perk zegt:

  Hallo beste mensen
  We hebben eens op jullie gezellige blog rondgesnuffeld en zijn onder de indruk van wat jullie allemaal al bereikt hebben binnen een jaar. Het huis is prachtig geworden, de boerderij vernieuwd en/of ge-update. Respect! En blijkbaar lukt het zweeds ook al goed!
  Petje af! Als we eens op familiebezoek in Oskarshamn gaan, komen we zeker langs om even een bakkie te doen en e.e.a. met eigen ogen te bekijken.
  Hartelijke groet
  Robbert Jan en Mienta Perk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.