Het begin is er!

Eindelijk, eindelijk is er dan echt een begin gemaakt met het bouwen van de stal. Tot nu toe is er wel veel gebeurd, maar daar zien we niets meer van. De poeren staan in de grond en worden weer afgedekt met zand. Er wordt een heel buizensysteem rond de stal gelegd voor de afvoer van het regenwater. En hoewel de firma Johansson daar meer dan twee weken elke dag mee bezig is geweest, zie je daar alleen nog de regenpijpen van die uit de grond steken. Op een gegeven moment was ik blij als het weekend was, ik werd knettergek van de hele dag het geluid van die shovel rond ons huis.

Maar nu zijn ze dan echt begonnen. Dinsdagavond 25 oktober komen twee vrachtwagens het erf opgereden. Eén met een hijskraan en de ander beladen met de hele staalconstructie voor de stal. De chauffeurs blijven slapen en kunnen ’s woensdagsochtends meteen aan de slag. Het gaat verbazingwekkend snel.

De volgende dag worden de kant en klare betonelementen geplaatst. Voor een korte reportage klik hier . Ook dat gaat heel snel. Nu hopen we dat de volgende week de aannemer echt elke dag komt en verder gaat bouwen. Als het dak klaar is wordt de vloer pas gestort. Dit jaar komt de stal niet meer af. We zijn dus al op zoek naar een logeeradres voor 20 kalfjes van ongeveer 3 tot 4 maanden. Iemand een idee?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.