foto's op youtube

Omdat de weblog nog steeds niet goed werkt heb ik enkel foto’s als powerpointpresentatie op youtube gezet. Klik hier als je even wilt kijken.

Waarom werkt de weblog niet? Ze zijn bij weblog nog steeds bezig met de controle van alle weblogs met foto’s. Dat betekent dat ik soms wel kan inloggen maar geen berichten plaatsen. Als dat wel lukt moet ik snel zijn (zoals nu). En het betekent ook dat jullie soms (veel te vaak) de weblog niet kunnen lezen, of zonder foto’s, of dubbele berichten. Of met de rare melding “lees verder”. Het duurt nu al een hele tijd en we geven de moed niet op, maar soms denk ik:”zal ik een andere weblog beginnen? Bij blogspot of zo.” Ach, ik ga ervan uit dat het dit jaar nog goed komt.

We hebben een gezellig Sinterklaas gevierd. Van Pa en Ma (en Jan en Christien) kregen we een heel leuk pakket toegestuurd. Een zelfgebreide sjaal voor mij, droge worst voor Rinus, chocolade letters, pepernoten, een Raalter Koerier en Roalter Wind (dat vind ik een heel leuk blad), een nieuwe scheurkalender van Donald Duck en nog een aantal leuke dingen. We waren er heel blij mee. Vorige week vrijdag is het pakket al gebracht en we hebben netjes gewacht met openmaken. De andere Sinterklaascadeautjes heb ik er ook maar bijgezet om de heren extra nieuwsgierig te maken (wat ook is gelukt).

Rinus’ verjaardag is heel rustig verlopen. Hoewel we geen visite kregen is de mokkataart toch wel opgekomen. Dat is geen probleem, hier hoeft niemand meer aan de lijn te doen!

Nu gaan we alweer richting kerst en oud en nieuw. Ik moet nodig met de kerstkaarten bezig, maar het uitmesten van de kalverboxen vraagt wel erg veel tijd. Er blijft weinig tijd voor iets anders over. Hetzelfde geldt voor Rinus, van orgelspelen komt maar bar weinig. Hij crosst konstant met balen voer naar Oderljunga, Hagstad, de kalverwei en klein Zwitserland waar de droge koeien en drachtige pinken nog steeds buiten lopen. In de paardestal hebben we inmiddels 28 kalfjes ondergebracht. Van 1 dag oud tot een maand of 4. Dat is erg veel voeren en heel erg veel uitmesten. Gelukkig helpen de jongens mij op de zaterdag met het uitmesten en Rinus helpt ook zoveel als hij maar kan. Maar wil hij een keer de mestvork pakken komt er weer een grote vrachtwagen met het een of ander om te lossen. Vandaag is de inrichting van de nieuwe stal gebracht. Alle buizen, hekken, koematrassen en de flexboxen voor de kleine kalfjes liggen buiten te wachten tot de heren binnen klaar zijn. Maar dat duurt echt nog wel even.

Aan één kant van de stal ligt de isolatie nu op het dak. Ik hoop dat ze morgen de andere kant kunnen doen want voor vrijdag en zaterdag wordt er heel veel sneeuw voorspelt.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.