Afscheid

Vorige week hebben we afscheid moeten nemen van onze grootste fan. Pa is op 15 januari op de gezegende leeftijd van 85 jaar overleden in het ziekenhuis na een ziekbed van twee weken. We zijn heel blij dat we er begin januari nog geweest zijn. Toen was hij nog goed verstaanbaar. Met alle kinderen en kleinkinderen stonden we op 5 januari aan zijn bed. 6 Januari ging het praten veel minder, maar hij was nog steeds heel helder van geest. Tot op het laatst wist hij precies wat er om hem heen gebeurde en maakte hij zelfs nog plannen om naar Zweden te komen. Armpje drukken met Hans, hij kon het allemaal nog.

Toen ons het bericht van Pa’s overlijden bereikte, ’s ochtends om 6.00 uur, sloeg dat in als een bom. En dan merk je pas hoe ver weg je zit. Vervanging regelen en zo snel mogelijk naar Nederland, bij de familie zijn, dat is alles wat je wilt. Gelukkig kon Agnes (onze Nederlandse bedrijfshulp) ’s woensdags al komen dus konden we donderdag weer naar Nederland.

Zaterdag 20 januari was de begrafenis. Een mooie ingetogen afscheidsviering in de Plaskerk. Onvoorstelbaar hoeveel mensen we hebben gezien en gesproken die dagen. Het waren hele intensieve dagen met een lach en een traan. En hoe verdrietig ook, we zouden deze dagen niet hebben willen missen.

Pa was de grootste fan van onze weblog. Aan iedereen die het maar wilde gaf hij het adres. Tijdens de verhuizing van de weblog was hij ook degene die het vaakst mopperde. Hij dacht dan dat het aan zijn computer lag dat hij onze berichten niet kon lezen. Hij vond het helemaal niet leuk dat die verhuizing zo moeizaam verliep. We zullen hem missen.

opa en oma in Zweden

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Een reactie op Afscheid

  1. Hermien zegt:

    Ja echt een grote fan van jullie website…….ik volg jullie ook via de site. En het was dan ook een vast gespreks onderwerp van ons, hoe is het in Zweden……
    We zullen hem zeker missen, maar de herinnering aan hem koesteren !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.