halfbroertjes

Gisteren zijn er twee kalfjes geboren van dezelfde vader. De vader is Facet, een stier die we heel veel gebruiken. Het is een roodbonte stier maar Rinus heeft geen problemen om ook zwartbonte koeien met deze stier te kruisen. En dan krijg je leuke halfbroertjes.

Ook Chris is er gek mee. Die zwarte is een heel mooi stiertje, zo helemaal zwart zie je ze niet vaak.

Van de afkalfstal gaan ze naar de paardenstal in hun eigen box. Het verhuizen doen we met onze kalvertaxi. Normaal vervoer ik daar het schone stro in, maar als kalvertaxi heeft de kar zijn diensten al goed bewezen. Ook Noa is dan altijd van de partij. Nieuwe kalfjes worden door haar altijd hartelijk begroet en uitgebreid besnuffeld.

Noa helpt mee de kar te duwen, onze grote hulp (in de weg lopen).

We hebben ontzettend veel plezier met deze hond. ’t Is een echte wijsneus, die heel goed door heeft wat de bedoeling is. Ze weet precies hoe onze dagen ingedeeld zijn. Als ik ’s ochtends ga melken, word ik wel uitbundig begroet, maar dan gaat ze weer lekker in haar mand liggen. Als ik de tweede keer weer binnen kom, nadat ik de jongens naar de schoolbus heb gebracht, dan staat ze op en wil ze wel mee naar buiten. En gaan we samen de stal in verder melken. Noa wacht rustig tot we klaar zijn en komt dan eens kijken of er ergens nog een drupje melk ligt. Vervolgens gaat ze mee naar de kalfjes, een beetje achter de katten aanzitten en wachten tot ik de kalfjes heb gevoerd. Dan kan ze de emmertjes schoonlikken.

Voer aanvegen vindt ze ook helemaal geweldig. Maar voor ons schiet het niet echt op, want bij elke haal wil ze in de bezem bijten. Spelen wil ze, en hebben wij geen tijd, dan zoekt ze zelf wel iets. Een leeg snuifdoosje van de bouwvakkers, een stukje touw of plastic, een doos, een lint, een steen, het maakt haar niet uit. Overal kan ze mee spelen. En alles moet mee naar binnen. Als ze speelt lijkt het of ze danst. Ze gooit dingen de lucht in en vangt ze weer op. De steen schuift ze over het ijs en danst erachteraan. Prachtig om te zien.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Een reactie op halfbroertjes

  1. stephanie zegt:

    Wat een poepies! dat Noa speels was wist ik al maar dat ze zich zo kan vermaken klinkt er leuk. Tom kan niet wachten om weer met Noa te knuffelen en te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.