lente?

We hebben nu al enkele dagen prachtig lenteweer. Echt warm is het nog niet en ’s nachts vriest het nog een graad of wat, maar de zon schijnt volop. De eerste krokussen wagen hun kopjes boven de grond te steken. De was wappert in de wind en de vogels zijn druk in de weer met allerlei takjes om een nest te maken.

Vandaag is Chris begonnen bij de ICA. Hij mag een weekje werken voor zijn PRAO. Dat is een soort stagelopen op een bedrijf naar keuze. PRAO staat voor praktijkgericht onderwijs. Niet dat hij straks in een winkel wil gaan staan, maar het blijkt dat hij bij de ICA nog betaald krijgt ook voor zijn stage en dat leek hem wel wat. Vorig jaar bleef hij nog hier op de boerderij werken. Ook toen moest hij een stageverslag maken, dit jaar zal dat iets makkelijker zijn, maar aan de andere kant zal zijn verslag wel wat uitgebreider moeten worden dan vorig jaar.

De nieuwbouw gaat nu een eindfase in. De meeste onderdelen die buiten lagen zijn naar binnen verhuisd. Voerhekken, boxafscheidingen, het meeste staat op zijn plaats. Vorige week vrijdag is het laatste stuk beton gestort.

De vloer ziet er super uit. Bijna te mooi om overheen te rijden met de tractor.

De mestschuif moet nog worden gemaakt en het hele traject naar buiten toe. Dat gaat onder druk gebeuren. En ook bij vorst moet dat goed werken.

Op dit moment is Rinus een vrachtwagen aan het lossen. Die brengt nog meer hout voor o.a. ons nieuwe kantoor. Dat komt boven de kaaskamer, de regelkamer en de wc. We willen een glazen wand erin maken zodat we vanuit kantoor over de hele stal kunnen kijken. Ook vanuit de kaaskamer zal ik de stal in kunnen kijken, want ook daar maken we een glazen wand. Wel luxe, zo’n sky box in je stal. Of er van werken dan nog iets komt? Misschien zitten we wel de hele dag te genieten van onze beestjes.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

2 reacties op lente?

 1. Judith en Co ten Brummeler zegt:

  Hallo Annette en Rinus,

  Zoals jullie weten kijken wij regelmatig op jullie weblog en kunnen zo een beetje volgen hoe het gaat in Zweden.
  We zien dat jullie een mooie stal krijgen. Daarbij heb je het ook over een kaaskamer.
  Betekent dat dat jullie kaas gaan maken?

  Groet Judith en Co ten Brummeler

  • adalagarden zegt:

   Ja, dat deed ik Nederland ook al. Het wordt in eerste instantie alleen kaas voor eigen gebruik. Als de regels hier net zo streng zijn als in Nederland blijft het ook daarbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.