weer een tweeling

Er is alweer een tweeling geboren. Onze rode koe nummer 133 heeft donderdag twee zwarte kalfjes gekregen. Een stiertje en een vaarsje, dus helaas gaan ze alletwee weer weg. We hadden net een stiertje weggedaan, dus één hok leeg.

 

 Dat hok is nu weer goed gevuld.

En toen ik vrijdagochtend in de stal kwam, kon ik nog twee kalfjes de fles gaan geven. Geen tweeling dit keer, maar twee koeien die afgesproken hadden tegelijk een kalf te krijgen. Onze “tante Riek” nr. 301 heeft weer een stiertje gekregen, dus weer geen Gerrie maar een Gerrit, wel een zwarte dit keer. En ook nr. 176 kreeg een kalfje van stier Orange, een vaarskalfje. Deze twee hebben maar bij onze Ieniemienie in het hok gedaan.

 

Het verschil is toch wel erg groot. Maar een andere oplossing is er niet.

De paardenstal barst weer uit al zijn voegen. Helemaal vol, en de kalveren worden wel erg groot. De oudsten zijn van augustus. We voeren ze nu 4x per dag omdat de bakken niet groter zijn en nog hebben ze het voer regelmatig op. En grote kalveren betekent ook veel mest. Elke dag na het ontbijt is het uitmesten geblazen. Nog even volhouden, aan alles komt een eind.

We hopen dat we volgende week of de week na Pasen eindelijk vee in de nieuwe stal kunnen doen. De stal moet nog goedgekeurd worden door Länsstyrelsen en helemaal af is de stal nog steeds niet.

 

De grote deur moet nog geplaatst worden en de zijdeur zit er ook nog niet in.

 

Hier moet nog iets worden afgewerkt. En dat is op meer plekken het geval.

De kaaskamer is bijna betegeld, de wc moet nog. Het kantoor boven is nog niet af, de ramen zijn nog niet geleverd, de trap is er nog niet en de deuren hebben we ook nog niet gezien. Maar dat is bijzaak, en kan later ook nog.

 

 En dan moet er nog opgeruimd worden.

 

 En nog veel meer moet er worden opgeruimd.

 

 

Maar dan is het resultaat geweldig. De mestschuif is getest en werkt, er is water en electriciteit. Voer ervoor en beestjes in de stal. Het kan ons niet snel genoeg gaan. We hebben nu lang genoeg gewacht.

Het is al bijna mei, dat moet hier het vee alweer naar buiten.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, nieuwbouw jongveestal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.