Kakelbonte stal

Toen we hier in 2010 kwamen had de K.I. eigenlijk maar 2 stieren waar Rinus een beetje over te spreken was. Facet, een roodbonte en Orange, een zwartbonte stier. Dat gaat een tijdje goed maar op den duur moet er toch iets meer variatie komen. Dus gezocht naar Brown Swiss en Fleckvieh stieren. De afgelopen weken zijn de eerste kalfjes geboren van deze bonte kruisingen.

Dit zijn 3 halfzusjes van de Brown Swiss stier Juleng. 2 uit roodbonte moeders en 1 met een zwartbonte moeder.

 

Hier staan 2 halfbroertjes van de zwartbonte stier Goldday.

Dit is Michelle, een fleckvieh dochter van onze grootste koe in de stal. De vader heet Witzbold. In Nederland hadden we ook een fleckvieh koe. Zij bleek na verloop van tijd de beste koe van de stal te zijn, dus de verwachtingen voor deze Michelle zijn hoog gespannen.

Verder worden de stieren Payssli en Prohuvo (beide Brown Swiss) gebruikt.

Zo wordt het een bonte allerlei in de stal en hopen dat uiteindelijk de keuze goed is geweest. Voor betere gehaltes in de melk, betere benen en klauwen voor de koeien. 

Gisteren hebben we de koeien voor het eerst naar buiten gedaan. Dat was voor de koeien een plezier, hoewel het regende en de temperatuur die dag niet boven de 10 graden uitkwam.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kakelbonte stal

 1. Geert en Ina zegt:

  Hallo familie

  Wat een mooi gezicht de verschillende kalveren. Wij hebben dan Belgische Witblauwe koeien. Maar daar zit ook nog iets Charlois ras in. Omdat we dhz-ki doen krijg je ook variatie in de stal. echt mooi.
  Gelukkig kan ik jullie weblog weer volgen. Een week lang had ik wel tekst maar geen foto’s en kon ik ook geen bericht sturen. Die week was “wat zien jullie hier” dus wel toepasselijk. Hier is de rust weer een beetje terug gekeerd. Vorig weekend waren alle boeren aan het grasmaaien. De meeste mais staat erboven en de aardappelen komen ook kijken. Maar nu krijgen we iedere keer een beetje nachtvorst.
  Dat is minder. Morgen is het Hemelvaart dus moeten we eigenlijk dauwtrappen maar we gaan iets later op de fiets.
  Heel veel groetjes uit Kotten.
  Geert en Ina

  • adalagarden zegt:

   Hoi Ina en Geert, leuk jullie trouwe reacties op de weblog. Dat je de foto’s niet kon zien ligt niet aan jullie computer of internet maar aan WordPress waar weblog nu onder funktioneert. Telkens zijn ze nog met onderhoud bezig. Dan kan ik niet inloggen en berichten schrijven en jullie zien of niets of de helft van de berichten. Raar, maar het moet ooit beter worden. Wij zijn nog lang niet aan grasmaaien toe. Dat duurt nog minstens een week of 3. Groeten, Rinus en Annet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.