leven in de brouwerij

We hebben een fantastisch hemelvaartsweekend achter de rug. Woensdag 16 mei kwamen om ongeveer 22.15 uur onze vrienden uit Nederland voor een lang weekend. Met 10 man kwamen ze Perstorp onveilig maken. 7 personen ondergebracht in het zomerhuis en nog 3 hier in huis.

Voor Chris en Robert waren er de beste kadootjes die je maar kunt bedenken. Ze wonen er bijna in.

Om iedereen een plekje te geven moesten Chris en Robert verhuizen naar het 2-persoons luchtbed op de logeerkamer. De x-box verhuisde mee. Volgens mij hebben in die kamer meer mensen gezeten dan in de woonkamer beneden. Behalve op de zaterdag, toen keken we (na een heerlijk grillfeest) met z’n allen de wedstrijd Bayern-Chelsea.

Hemelvaartsdag begon met triest, koud en nat, herfstweer. Gelukkig is er voor iedereen een plekje aan tafel.

Maar na de middag klaarde het toch op. De dames gingen boodschappen doen en de heren hebben rondgetourd om te kijken of er ergens geschikt viswater is. Vrijdags zijn een aantal van het gezelschap gaan vissen, en Jan Mark ging lekker mee. De anderen zijn naar het elandenpark in Markeryd gereden. De jongste visser heeft het meest gevangen, de rest niets. Volgende keer beter, Wim. Jan Mark gaat vast nog in de herkansing de komende weken.

Zaterdags zijn we (ja ik mocht mee) naar Ängelholm gereden. Daar was een folkloristisch feest. Klederdracht uit, ik schat, de 17e eeuw. Soldaten, tenten, en alles wat erbij hoort. We hebben lekker koffie gedronken bij oma Olga (Mormor Olga’s café). Allemaal hebben we meegedaan met het hoefijzer gooien en enkelen van ons kwamen met een prijs thuis.

Toen verder gereden naar de kust, even op het strand geweest en doorgereden naar Mölle aan de andere kant van de baai. Daar geklauterd over de rotsen. De klif komt daar bijna 80 meter boven de zeespiegel uit. Jammer genoeg was het niet zo’n helder weer, anders hadden we Denemarken kunnen zien liggen. Er waren jongelui aan het duiken, een paar visten op het uiterste rotspuntje. En toen we aan kwamen lopen, kwam ons net een bruidspaar tegemoet die dit prachtige plekje voor de huwelijksplechtigheid hadden uitgekozen.

De avonden werden gevuld met veel lachen en kletsen.

We zijn weer bijna op de hoogte van al het wel en wee. Bijna, want uitgepraat raken we nooit. Het werd veel later dan we normaal gewend zijn, maar dat was het dubbel en dwars waard. Die korte nachten halen we wel weer in. En tussen de bedrijven door zijn er maar liefst 7 kalfjes geboren. De kinderen mochten meestal de naam kiezen. En de één werd nog mooier dan de ander. We hebben nu een Hans-Willem lopen (naar de vaders), een Sjouke (omdat die niet mee kon) een Erik Plop (Erik omdat Marja Jan Mark zo telkens noemde en Plop omdat het kalf er ineens was), een Kilyna (vernoemd naar alle meisjes KIm, LYdia en NAtalie), een Pieter en een Rinus. En toen iedereen vandaag al onderweg was is er nog een kalfje geboren. Dus gauw een SMS gestuurd, en dit kalfje mag Lycka heten, dat betekent geluk.

Iedereen is weer naar huis en de babyboom nadert hier ook zijn einde. Dat moet ook wel want alle eenlingboxen zijn nu vol. Afgelopen week zijn er nog 5 weggegaan, gelukkig, anders hadden we al geen plaats meer gehad voor de nieuwkomers.

Het was een weekend om nooit te vergeten, die krijgt een bijzonder plekje in ons hart. Lieve vrienden, dank jullie wel. Voor jullie komst, alle kosten en moeite die daarmee gepaard ging, voor jullie hulp bij het kalfjes voeren, melken,

eten koken, afwassen, schoonmaken, “Bayern aanmoedigen”, de gezelligheid, de fijne gesprekken, het samen zingen en vooral voor de vriendschap en liefde die we mochten ervaren.

O ja Astrid, bedankt voor het knippen van m’n haar!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

5 reacties op leven in de brouwerij

 1. Beeltje zegt:

  Hoi allemaal,

  Het is nu 0.30 uur ´s avonds en vanochtend zijn we bij jullie in Zweden weggereden. We waren om 21.30 uur in Raalte en ik ben nog even naar mijn ouders gereden. Ik kwam thuis en dacht laat ik toch eens even op de weblog van jullie kijken om nog even de sfeer te proeven (want die mis ik toch best wel). En wat een leuk bericht heb je daar over ons bezoek geschreven , Annet. Ik heb het bezoek aan jullie ook zeker als zeer bijzonder ervaren en jullie zijn mensen die ik absoluut allemaal in mijn hart gesloten heb. Het was voor mij goed om er een paar dagen uit te zijn. En jullie gastvrijheid, gezelligheid, het gevoel van je helemaal thuis kunnen voelen en de heerlijke nuchterheid (´s avonds misschien even niet) waren echt de juiste medicijnen voor mij. Ik heb erg gelachen en me goed gevoeld. Bedankt daarvoor!

  We houden contact en ik zal zeker vaak aan jullie denken en wens jullie heel veel geluk en succes bij het verder uitbouwen van jullie mooie melkveehouderij. En we gaan elkaar hoe dan ook in de toekomst vast weer zien of bij jullie (dan help ik ook met schilderen en klussen) of hier bij ons in Raalte.

  Kusje op de snuit voor Noa en Sjouke.
  En uiteraard ook heel veel knuffels voor jullie.

  Groetjes van mij uit het op dit moment zeer regenachtige Raalte.
  Beeltje

 2. Beeltje zegt:

  Hoi Allemaal,

  Ik had vannacht om 0.30 uur nog een reactie geplaatst maar weet niet of die nu wel of niet overgekomen is. Dus nog maar een keertje proberen.

  Ik wil jullie graag even zeggen dat ik jullie voor altijd in het hart gesloten heb. Ik zal onze dagen niet vergeten, want die waren voor mij zeer welkom. Een beter medicijn als jullie hartelijkheid, sallandse nuchterheid, gastvrijheid en liefde had ik niet kunnen krijgen. Annet, wat heb je er een leuke reportage van gemaakt. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor alles en ik wens jullie alle goeds en heel veel succes met de verdere opbouw van jullie mooie melkveehouderij.

  Ik hoop zeker dat we elkaar weer gaan zien, of bij jullie (als ik kom verven en klussen) of hier in Raalte. Laat me weten als jullie deze kant opkomen, dan we kunnen we iets afspreken. (Misschien even shoppen en koffie drinken Annet).

  Ik mis jullie en de het leven op de boerderij best wel en geef een knuffel aan Sjouke en een kusje op de snuit aan Noa.

  XXX en groetjes Beeltje

 3. Beeltje zegt:

  Wel gelukt dus, bijna 2 x dezelfde woorden, maar toch nog stiekem iets anders.

  Hier is nummer 3.

  Groetjes, Beeltje

 4. Marja zegt:

  hallo allemaal,
  ik sluit me helemaal bij Beeltje aan. Ik heb een gevoel wat ik eigenlijk graag na 6 weken zomer vakantie wil hebben. Wat bijzonder dat jullie zo je leven met ons wilde delen. En al die kalfjes die we mochten vernoemen. Voor ons iets unieks, voor jullie veel werk. Lydia wil ook nog graag een keer terug komen. Dus ook namens ons super bedankt en zet hem op daar in Zweden. dikke knuffel, Wim, Lydia en Marja

 5. Hans, Karin, Natalie en Kim zegt:

  Hoi allen,

  Heb eindelijk even tijd om naar de weblog van Rinus en Annet te gaan. Wat een leuk verhaal over ons verblijf. Het was helemaal geweldig en ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie enorme gastvrijheid! We hebben een geweldige tijd gehad en ons erg vermaakt. De uitstapjes waren leuk, maar het verblijf op de boerderij was zeker net zo leuk. We vielen natuurlijk wel met de neus in de boter bij zoveel nieuwe kalfjes. En elke keer met z’n allen aan de grote tafel om te eten vond ik ook erg gezellig. Het uitzicht uit het keukenraam blijft imponeren. Wat een plek!
  Familie Nijkamp (en we mogen Jan Mark natuurlijk niet vergeten), het ga jullie goed en we houden contact! We zullen de weblog zeker blijven volgen om te zien hoe alles gaat.

  Groet Hans, Karin, Natalie en Kim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.