verhuizen deel 2

De pinken die we in mei naar binnen hebben gehaald gaan vandaag allemaal weer naar buiten. Hopelijk zijn ze allemaal drachtig.

Eerst een paar extra oorbellen in (met een middel tegen vliegen) en dan in de veewagen naar Oderljunga.

Daar is het hele weiland opnieuw afgerasterd. De palen staan perfect horizontaal in de grond en de draden zijn strak gespannen.

Deze zomer dus niet dagelijks een telefoontje dat er weer een pink is uitgebroken.

Deze dametjes zijn weer blij dat ze naar buiten mogen.

De pinken, die we vorige maand binnen hebben gehaald  om in de stal bij de koeien te wennen aan de dagelijkse routine, gedragen zich als echte jonge meiden. Ze willen maar weinig met de oude koeien te maken hebben. Als we gaan melken willen ze het liefst allemaal tegelijk de melkstal binnen lopen. Dat lukt natuurlijk niet, maar ze proberen het elke dag weer. Ook als we later in de stal kijken of alles rustig is, liggen deze dametjes allemaal naast elkaar in de boxen. Ze hebben ook zo lang in één groep geleefd dat ze eigenlijk niet anders meer willen. Op d’n duur zal dat wel minder worden.

We hebben eerder zulke dikke vriendinnen gehad. Samen drachtig, tegelijk afkalven, tegelijk tochtig worden en weer drachtig. Pas na de tweede keer afkalven is de vriendschap iets minder hecht geworden. Dat ging echter om een vriendschap van 2 koeien (nummer 66 en 69), deze groep bestaat uit meer dan 10 koeien. Het zal mij benieuwen hoe dit verder loopt. Ze zijn in ieder geval een stuk minder schrikkerig en laten zich in de melkstal al aaien. Dat moet ook wel want het zal niet lang meer duren voor de eerste kalfjes komen van deze groep.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht, stage. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.