grasmaaier

Voordat we gingen emigreren naar Zweden hadden we soms al problemen met onze gazonmaaier. Vorig jaar zomer was het niet meer te doen om in één middag het gras te maaien. Als de motor warm was sloeg hij af en dan kregen we het ding niet meer aan de praat. We hebben hem weggebracht naar onze John Deere trekker dealer. Je zou toch denken dat die er wel verstand van hebben. Maar toen we hem ophaalden heeft hij één keer goed gemaaid en toen had hij weer hetzelfde euvel.

Toch kregen we (Gerard en Astrid) het gras er wel af. Want in de stuga staat een elektrische maaier. Het is wel een beetje lastig om met zo’n lang kabel door de tuin te wandelen. Gelukkig hebben Chris en Robert tijd genoeg om de tuin met het kleine ding onderhanden te nemen. De jongens hebben inmiddels al 4 weken vakantie en krijgen van mij klussen om te doen. Anders blijven ze achter de computer hangen en doen de hele dag niets.

Vorige week vond ik het weer tijd om het gras te maaien. Stekker in het stopcontact, pets! De aardlek springt er op twee plaatsen uit. De elektrische maaier ook kapot. Wat nu? Er moet gemaaid worden, ook de tuin bij het zomerhuis.

Toen heeft Rinus zich er maar eens over ontfermd. Want ik kan een heleboel roepen: “het ligt aan de bougie” of “misschien de carburateur”, repareren kan ik het niet. Rinus heeft tenslotte ooit brommer gereden en er ook een heleboel aan geknutseld. En zo’n trekker motortje is niet veel anders dan de motor van een brommer (vond ik).

Terwijl hij bezig is komen de oude tijden weer bovendrijven en weet hij weer hoe zo’n ding uit elkaar moet worden gehaald en ook weer (heel belangrijk) hoe hij in elkaar moet. Alles schoongemaakt en de machine loopt weer als een tierelier. Zo ken ik de grasmaaier weer. De tuin rond ons huis heb ik zelf gemaaid. Chris en Robert zijn bij de stuga beziggeweest. Met gazon- en bosmaaier, nu ziet het er weer netjes uit.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Een reactie op grasmaaier

  1. Astrid en Gerard zegt:

    Wat zal dat een boel werk schelen! Fijn hoor, dat ie het weer doet.
    Het gras achter het huis ziet er strak uit. En nu alleen zien bij te houden.
    Zo willen wij nog wel een keer helpen grasmaaien!
    Groetjes, fam Hommes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.