Weer naar school

Chris en Robert zijn vandaag, na 10 weken vakantie, (eindelijk) weer naar school. De dag is niet zo lang. Half negen beginnen met een ontmoeting in de aula en om half één gaat de bus alweer deze kant op. ‘k Ben benieuwd hoe Robert zijn klas vindt. Want ze hebben van 3 zevende klassen 4 achtste klassen gemaakt. Nog minder kinderen in één klas. Hij krijgt nu ook een andere mentor. Normaal gaat een mentor de hele schoolcarrière met je mee. Balen als het dan niet klikt tussen mentor en leerling lijkt me.

Maar nu de boys weer op school zitten, kan ik eindelijk eens achter de computer kruipen. Ook omdat we de afgelopen week loges hadden kwam er van een berichtje plaatsen op de weblog helemaal niets.

Vorige week dinsdag zijn Jan, Christien, Jarno en Oma Nijkamp naar Zweden gekomen voor een week vakantie. Jan, Christien en Jarno zijn bijna elke dag op pad gegaan om nog meer van Zweden te bekijken. Zij hebben nu al meer gezien dan wij in anderhalf jaar tijd. Oma bleef dan hier en vermaakte zich prima met een puzzeltje of een boek. We hebben haar meegenomen naar het elandenparkje in Markeryd. Die dag was het niet zo’n mooi weer, dus is het prettig dat je dan in de auto kunt blijven zitten. Bovendien ook niet zo vermoeiend.

Deze foto’s hebben geen toelichting nodig, denk ik.

En afgelopen maandag zijn we naar Mölle gereden aan de kust. Chris heeft aan het water schitterende foto’s gemaakt. Het was toen ook prachtig weer. Strakblauwe lucht en de zee was spiegelglad.

Aan het strand bij Ängelholm, aan de overkant zie je Kullaberg.

Lekker in het zonnetje met op de achtergrond de vuurtoren van Kullen.

Dinsdagochtend is de familie weer vertrokken naar Nederland. We hopen dat ze het een beetje naar de zin hebben gehad.

Sinds afgelopen zondag is de stuga weer bezet. Eerst met een oudkollega van mij met haar gezin. De twee jongens hebben genoten op de boerderij. Trekker rijden, voetballen met Chris, ’t was allemaal prachtig. Zij bleven tot woensdagochtend en zijn toen verder doorgereden richting noorden naar Midden Zweden om nog meer van Zweden te zien.

Woensdagmiddag kwam een gezin met 2 tienermeiden uit Lettele. Wij kennen hen van de kerk van Okkenbroek. Vanochtend waren de dames al vroeg op de boerderij om te helpen met het voeren van de kalfjes. En dat kwam mooi uit, want we hadden alweer 4 kalfjes om te voeren met de fles.

Inmiddels hebben alle pinken die vorig jaar met Ferdinand in de wei liggen gekalfd. Vanaf nu dus geen Hereford kalfjes meer. Ook de 3 dames die we vorige maand hebben aangekocht hebben gekalfd. Eén vaarsje en 2 stiertjes.

Dit is Kanna 2. Ja, waar die naam vandaan komt weet ik echt niet. Vandaag of morgen mag ze al in het grote strohok bij de andere kalfjes. Die het overigens prima doen op de melk uit de melkautomaat. Ze kunnen ook veel meer drinken dan dat ik ze zou geven als ze apart in een hokje staan. En meer bewegen, dat is gewoon grappig om te zien. Soms lijkt het echt of ze tikkertje spelen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

3 reacties op Weer naar school

 1. Christien zegt:

  Ha familie, we hebben het reuze naar de zin gehad en ma ook.
  We waren s ávonds om 8 uur weer hier. Lisa had chinees gehaald, dus dat was fijn geregeld. Mooie foto’s trouwens. Het zal nu wel erg stil zijn in huis ha ha…
  Groetjes Christien

 2. Christien zegt:

  O ja hoe was het bij de tandarts?

 3. Hermien zegt:

  Wat leuk dat jullie de familie op visite hebben gehad.
  Vindt het vooral knap dat ma / oma op reis gaat.
  Maar helemaal leuk voor jullie om op terug te zien en voor haar om over zweden te vertellen. Ik ga bij haar langs om de verhalen te horen !!

  Groetjes aan jullie allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.