vakantieblog van Jacomien

Als jullie een keer klikken op de link naar Daan’s website kunnen jullie ook de blog lezen die Jacomien sinds een paar maanden schrijft. Jacomien schrijft herkenbare stukjes en niet alleen voor mensen die een kind hebben met een beperking (of meer beperkingen zoals Daan). Als ik de stukjes van Jacomien lees ben ik weer terug in de tijd dat mijn kinderen klein waren. Als moeder van 3 kleine kinderen kwam ook ik in een isolement terecht. Een man die of overdag aan het werk was of op bed lag omdat hij in de nachtdienst zat. Geen gelegenheid om een vriendinnenkring op te bouwen of aan sociale contacten buitenshuis te werken. Ik denk dat er nog heel veel vrouwen zo eenzaam zijn. Zeker als ze alleenstaand zijn met kleine kinderen. Dan is het goed dat er nu veel meer dan vroeger buitenshuis gewerkt wordt, al blijft het heel moeilijk dat te combineren met de kinderen. Maar voor de sociale contacten erg belangrijk.

En hoe treffend is de blog over vakantie. Wij gingen nooit op vakantie, thuis niet toen ik nog jong was. Later niet met de kleine kinderen en toen we op de boerderij woonden ook niet. En ik heb het nooit gemist. Want we haalden de vakantie gewoon in huis. Eerst met verkleedpartijen en spelletjes. Zo werd een totempaal van lege dozen in elkaar geknutseld en beschilderd en waren we allemaal indianen of cowboy. Toen de kinderen wat groter werden kon ik ze in allerlei opdrachten betrekken.  Bijvoorbeeld: “Dit jaar gaan we naar Mexico, wat eten ze daar, hebben ze speciale muziek, zoek plaatjes en knip ze uit dan kunnen we het huis versieren.” Dat soort dingen. Vrolijke muziek werd op een bandje opgenomen. Het huis versierd met de kleuren van het betreffende land, vlaggen opgehangen, kleine passende accessoires gekocht (in dit geval een sombrero) en hele menu’s samengesteld.

Zo zijn we naar Amerika geweest en veel hamburgers, hotdogs en milkshakes gehad. Mexico, met taco’s. Italië met alle pizza’s en pasta’s. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, China en Indonesië, noem maar op, een hele wereldreis hebben we gemaakt op ons eigen adres. Wisten jullie dat je achterelkaar gezeten heel goed kunt bobsleeën? Hilarisch.

Een tent in eigen tuin hebben we ook enkele keren gehad. En dan het liefst met veel logeetjes, eerst lekker keten met water, voetballen, donderjagen en dan de tenten in. “Maar de deur mag niet op slot hoor”.

Of ’s nachts met zaklamp of lantaarntjes een (spook)speurtocht. Overal enge mannen zien (of erger); heerlijk die fantasie.

Nu houden we weer vakantie thuis. En hebben de vakantiegangers over de vloer. We genieten van hun verhalen, van wat ze die dag allemaal hebben gedaan of gezien. En af en  toe gaan we zelf eropuit. Lekker een uurtje zwemmen, de bossen in, naar de kust. Dan hebben we even vakantie.

Vergeet niet Jacomien’s blog te lezen!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.