winterklaar

De weersvoorspellingen zijn hier niet te vertrouwen. Wordt er zon voorspeld komt er regen, maar omgekeerd gebeurt maar zelden. Regen hebben we nu echt wel genoeg gehad. De winter komt eraan, maar wanneer. Wij kijken op alle weerwebsites, ook weer online. En zo gauw in Nederland iedereen ’s ochtends autoruiten moet krabben wordt het voor ons tijd enkele maatregelen te nemen tegen de beslist iets strengere vorst die zal komen.

Het doek van de trampoline gaat in de kelder en mag daar liggen wachten op het voorjaar.

De mestschuif en de cylinders buiten de stal worden met stro en plastic afgedekt. En je ziet, net op tijd. Deze foto is van zaterdag 1 dec. Het kwik bleef de hele dag onder nul die dag. Het heeft een heel klein beetje gesneeuwd. En we hebben zowaar de zon weer eens gezien. Dat was al lang geleden.

Het water van het zomerhuis is al een tijdje afgesloten en de waterpomp staat in de kelder.

En, niet onbelangrijk, we hebben de meeste beestjes naar binnen gehaald.

Alle pinken lopen nu in de nieuwe stal. Een donkere foto van zondagochtend. ’t Is nog donker buiten en het sneeuwt. We waren dus precies op tijd.

Alleen een aantal droogstaande koeien lopen nog buiten. Volgende week moeten er weer 5 naar binnen en de laatste 10 kunnen ook nog in de nieuwe stal. Dan is alles vol, lekker warm binnen. Geen balen meer rondbrengen of water naar de waterbakken. En geen dierenbescherming die het ons moeilijk kan maken zoals de afgelopen winter. Toen moesten we de pinken buiten laten lopen omdat de stal nog niet klaar was. Gelukkig hebben de beestjes het nu een stuk beter.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.