Koning Winter regeert

We hebben nu echt winter. Ook in Nederland sneeuwt het zagen we op het journaal. Hier begon het 1 december te sneeuwen en we hebben nu de hele week elke dag een beetje erbij gekregen. Er ligt al een mooi pak van zo’n 20 cm. Gisterenavond was het heel helder en vroor het om 7 uur al 14 graden. Maar in de loop van de nacht is het toch weer bewolkt geworden. Toen ik vanochtend naar de stal liep sneeuwde het weer heel licht en was het nog maar -6. Nu is het half 11 en vriest het nog steeds. De sneeuw blijft hier echt wel liggen.

De jongens worden met de auto naar de bushalte gebracht en ’s middags weer opgehaald. De 108 was vanochtend ook nog wit. Er wordt niet zoveel gestrooid hier in Zweden. Wel op de snelwegen, maar bij meer dan -5 heeft strooien geen zin en wordt de sneeuw alleen nog maar weggeschoven. Ook op onze eigen weg wordt regelmatig de sneeuw weggeschoven. Zo kunnen we eigenlijk altijd met de auto de weg op. Het blijft wel een prachtig gezicht hoor, zo’n witte wereld.

Omdat het nog steeds erg moeilijk blijft foto’s te uploaden met weblog.nl heb ik een diavoorstelling gemaakt van een aantal foto’s en die op youtube gezet. Er komen er vast nog meer bij. Want ooit zal de zon ook weer te zien zijn en dan zijn foto’s van het winterse landschap nog mooier. Om de foto’s te bekijken klik hier.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.