terug van weggeweest

Daar zijn we weer, na een weekje lekker uitwaaien in Nederland moeten we weer hard aan de bak. Maar we hebben een lekker weekje Nederland gehad. Daar hebben we bepaald niet stilgezeten. ’t Was eigenlijk de bedoeling om goed uit te rusten. Dat is er niet echt van gekomen.
Afgelopen maandag, 18 februari, zijn we hier rond kwart over zes weggereden. Het sneeuwde en de wegen zijn in Zweden niet schoon. Onderweg kwamen we maar één strooiwagen tegen. Het was heel vervelend rijden, maar we hadden vakantie, dus gewoon kalm aan doen.
In Helsingborg konden we vlot de boot op en in Denemarken ging de sneeuw geleidelijk over in regen. Bij Kopenhagen kwamen we in de file. Ondanks vier- of vijfbaans stond alles vast. Na Kopenhagen ging het hard. En in Rodby reden we als laatste de boot op, we vertrokken meteen. Nee, dit keer geen problemen bij het starten van de auto in Puttgarden.

Helaas in Duitsland ook een beetje oponthoud. De wegen zijn nu klaar, maar dat betekent niet dat alles lekker doorstroomt. Als er een vrachtauto op zijn kant ligt aan de overkant, moet er ook in Duitsland goed gekeken worden. Daarna ging het bijna vanzelf en om 5 uur waren we op onze plaats van bestemming. Dit keer hadden we een huisje gehuurd op recreatiepark Old Heino.

Voor de jongens ieders een eigen slaapkamer en genoeg ruimte om ’s avonds nog visite te ontvangen. Die hebben we ook gehad. Dinsdags alle kinderen met partners, gezellig samen eten en kletsen. ’s Woensdagsavonds dochter, broers, schoonzusjes en vrienden en op de vrijdagavond Zus met zwager en Stephanie met haar schoonmoeder.

Donderdag niets? Nee, de donderdag was al besproken. Begin januari hadden we al kaartjes gekocht voor “Soldaat van Oranje”. En al konden we niet meer bij elkaar zitten, genoten hebben we allemaal. Wat een spektakel, helemaal geweldig. Over de musical vertel ik wat meer in een apart bericht.

We zijn ’s maandags avonds nog bij Oma geweest en de dinsdag hebben we daar gezellig koffie gedronken en gegeten. ’s Woensdagsochtend was voor tante Riek, die nu in Heino woont en de woensdagmiddag zijn Rinus en ik naar Eindhoven gereden. Even een flitsbezoekje aan een oom en tante. Mijn nichtjes waren er ook en dan is het weer ouderwets gezellig. De middag was eigenlijk te kort, maar als we er een week zouden zijn waren we nog niet uitgekletst.
Donderdags dus naar Katwijk en voor die tijd even naar Jacomien, Daan en Gijs. Paul moest gewoon werken, die spreken we een volgende keer?

De vrijdag zouden we het dan eindelijk eens rustig aan doen. Rinus en ik gingen bij Jan en Christien koffiedrinken, de jongens lekker uitslapen. Dat is aan Robert wel toevertrouwd. Hij lag nog in bed toen we om half een terugkwamen. ’s Middags moesten we toch nog een paar boodschappen doen, o.a. hagelslag, sandwichspread, curry (alleen van de ALDI), dropjes en echte kaas zijn de dingen die mee moeten naar Zweden. Weer even koffiedrinken bij Oma en voor onbepaalde tijd weer afscheid nemen.
Het plan was om zaterdags tussen 8 en 9 uur weg te rijden. Klokslag 9 reden we weg bij het tankstation en ondanks dat we in Puttgarden een half uur moesten wachten op de boot (dit keer zagen we hem net vertrekken) waren we om kwart voor 6 thuis. Binnen 9 uur de hele rit. Dat is nog nooit gebeurd. Thuis werden we begroet door een eland die in het weiland naar ons stond te kijken. En onze Noa ging helemaal uit haar dak. Agnes heeft weer goed haar best gedaan. Er was een vaarskalfje geboren die week, die hebben we dus Agnes gedoopt.

De week vloog voor ons voorbij. We hadden nog graag meer mensen gesproken, maar een week is dan gewoonweg te kort.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.