Voor Anne-Marie

64807_581920818502563_266327581_n[1]
Hej Anne-Marie,
Deze foto had ik vorige week gepost op facebook met de bedoeling er een item voor de weblog van te maken. Maar de hele week kwam het er niet van. En jij maar wachten op antwoord na je vraagtekens bij de foto.

Het is natuurlijk geen piercing die de koe in haar neus heeft. Het is een plastic ring die met afgeplatte uiteinden tegen het neusschot drukt.
Deze koe dronk melk bij een andere koe. Een zuiger. Af en toe gebeurt dat. Waarom? Geen idee. Ze dronk zoveel melk dat wij dachten dat de koe in kwestie ziek was. Dan houd je zo’n koe extra in de gaten om te kijken of ze wel genoeg voer eet, herkauwt en zich verder normaal gedraagt. En dat was inderdaad allemaal het geval.

Tot Rinus deze koe betrapte op zogen. Dat kun je niet hebben, dus een “antisjälvmjölkare”, zoals de ring hier heet, aangebracht.
170386[1]

Ze heeft er echt geen last van, want ze begon na het aanbrengen van de ring meteen weer te eten. De ring zit ook niet strak, die wiebelt gewoon heen en weer. Maar als ze wil gaan drinken bij een koe, drukken de scherpe punten tegen het uier en zal die andere koe ervandoor gaan. Bovendien is de ring zo groot dat ze niet eens met de tong de speen kan pakken.

Ik hoop dat je nu een beetje gerustgesteld bent. Het ziet er niet prettig uit, daar zijn we ons van bewust. Maar soms moet je wel eens wat.
De foto zou ik nu eigenlijk van facebook halen, maar omdat er al op gereageert is laat ik die toch maar staan.
Dag Anne-Marie, tot schrijfs, blogs, enz.
Groetjes, Annet

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Voor Anne-Marie

 1. AnneMarie Veld zegt:

  Hej Annet. In al die jaren dat ik van de zijlijn naar het boerenleven heb mogen kijken, ben ik er echt wel van overtuigd geraakt, dat de meeste (met nadruk op meeste) boeren echt het beste met hun dieren voor hebben, uit emotionele betrokkenheid én uit financiële betrokkenheid (een gelukkige, gezonde koe presteert meer). Dat laatste is ook alleen maar logisch, want het is wel je brood en dat van je familie.
  Ik had dit echter nog nooit gezien en wist niet wat het was. En domme vragen bestaan niet, alleen domme mensen die dingen die ze niet kennen, niet (durven te) vragen.
  Dus je zult in de toekomst misschien wel vaker vragen van me krijgen ;). Kun je meteen via FB ook andere boeren-nitwits van wat kennis voorzien!
  In ieder geval bedankt voor dit antwoord.
  Hartelijke groeten, AnneMarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.