Stage op de boerderij

Zoals jullie weten hebben we regelmatig stagiaires op de boerderij. Deze week is Robert hier begonnen voor zijn PRAO (praktijkgericht onderwijs). De jongelui in de 8ste en 9de klas mogen zelf kiezen waar ze een weekje snuffelstage willen volgen. (In de 9de zijn dat 2 weken). Robert wilde graag thuis zijn PRAO doen. Had hij misschien verwacht een extra weekje vakantie te krijgen? Dan heeft hij het mis gehad. Inmiddels weten we wel hoe we stagiaires bezig moeten houden ook als ze nog geen 15 jaar zijn.

Hij helpt reuzegoed mee. Leert trekkerrijden, zand afmaken, melken, lassen en sjouwt de hele dag zijn vader achterna. En dat is natuurlijk ook de bedoeling.

Toen de K.I. gisteren vroeg of hij ook boer wilde worden klonk er geen volmondig “Nee” zoals dat gewoonlijk het geval is, maar een twijfelend “Misschien”. Dat geeft de burger, eh nee de boer, ons dus alweer moed. Wij vinden wel dat er een echte boer in de jongen schuilt.

Jammer dat de stage maar één week duurt. Ach, het is alweer bijna paasvakantie. Robert wil dan beslist wel weer op de trekker.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.