Goedgekeurd!

Gisteren was het dan eindelijk zover. We hebben een brief gekregen van Länsstyrelsen dat de nieuwe stal goedgekeurd is. Al bijna 1 jaar lopen de beestjes in de stal. Vorig jaar hebben we netjes gemeld dat de stal klaar was en we die graag gekeurd willen hebben. Toen was het antwoord dat ze voor de keuring geen tijd hadden, het zou wel na de zomervakantie worden. En ja, we mogen wel dieren in de stal houden. (Gelukkig)
In december was er nog niemand geweest, dus heeft Rinus nog maar eens gebeld. Volgens hem waren ze het vergeten, maar dat zullen ze niet toegeven. Het werd januari, februari, en ja op 28 februari is er een bouwconsulent komen kijken.
Wij hadden ons op van alles voorbereid. Mikael vertelde dat toen de koeienstal gekeurd werd, alle boxen werden opgemeten of ze wel de goede breedte hadden en zelfs de afloop in de boxen werd gemeten.
Maar dit was een fluitje van een cent. Binnen een half uur was de dame weer weg. Wel met een opmerking dat de grote kalveren schuurplekken hebben op de nek en ze vond dat de onderste stang verder naar voren moet worden verplaatst. Dat hebben we gedaan. Een halve dag zijn Rinus en ik met het afbreken en opbouwen bezig geweest. Want alles moet eraf om bij de onderste buis te kunnen komen.

april 2013 009

Maar kijk toch eens hoe mooi we dat gefixed hebben. En het is vandaag de dag zo makkelijk. We maken foto’s, sturen die digitaal door naar het emailadres van Länsstyrelsen en dan hoeft er niemand nog een keer extra hier te komen om te kontroleren. En nu dus eindelijk de goedkeuring van de stal. Weer een stapje verder. Nu nog graag een brief dat we ook nog iets van subsidie krijgen.

En de kalveren ….. Die houden die schuurplekken op de nek, want ze reiken gewoon nog verder naar voren.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.