familiebezoek

Het wordt al bijna traditie, de familie komt over voor de meivakantie. Zelfs nu in Nederland zo’n prachtige kroningsdag werd gevierd zijn Leo en Rudy met vrouwen en kinders naar Zweden gereden om weer eens hard te werken, uh, vakantie te vieren.

Nee, luilakken is niets voor de mannen. ’s Ochtends al vroeg uit de veren en wandelen. De een neemt Noa op sleeptouw (of is het andersom) en de ander stroopt de bossen af naar wild en ander natuurschoon. (Niet verder vertellen, maar het natuurschoon ligt om die tijd nog in bed.)

Dinsdags hebben we Chris en Robert afgemeld voor school. De kroning moet ook hier bekeken worden. 1 mei is al een vrije dag. Zo kunnen de jongens lekker met elkaar voetballen of met de x-box. En veel bijkletsen natuurlijk.

Leo en Rudy hebben de kleine dingen die in de kaaskamer nog moesten gebeuren gedaan. Daar ben ik heel blij mee, want het bleek dat het aanrecht toch niet helemaal goed in elkaar zat. Nu zitten de handgrepen aan de deurtjes en zijn de deurtjes netjes afgehangen en gesteld. Helemaal super.

Lisanne was heel druk met het hout stapelen. En het oude houthok is helemaal leeggehaald. Alle oude pallets, deuren, palen, en weet ik wat er allemaal in lag, ligt nu op de brandstapel. Jammer genoeg waaide het te hard op 30 april, dus een voorjaarsvuurtje zat er niet in.

De bosbouwmaatschappij is deze winter druk geweest in de bossen met kappen en zagen. Het kleinere hout wordt terplekke versnipperd en afgevoerd. Maar er blijft altijd een hoop takjes en troep achter. Dat lag allemaal op het weiland wat gemaaid moet worden voor de koeien. Om de grasmaaier te sparen zijn we met z’n allen een paar uurtjes gaan hout sprokkelen.

01052013010

Jullie zien wel weer wie hier het hardst werkt en wie het (waarschijnlijk) beter weet.

01052013011

En ja, jammer, maar er was maar 1 hark.

01052013014

Als het meeste kleine hout opgeruimd is klimmen de jongelui (en de hond) op de aanhanger en rijden zo mee naar huis.

En zelfs na een dagje aan zee moet Leo zijn energie nog kwijt en wordt al het oud ijzer, wat er al 2 jaar ligt na de verbouw van de melkstal, verzameld. Samen met Rudy heeft hij alles opgeruimd. Het hele erf ziet er nu super opgeruimd uit.

Maar het is al weer vrijdag, de week is weer omgevlogen. Er is veel gebeurd deze week. Zelfs de lente is nu echt begonnen. De zwaluwen zijn er weer, aan de bomen en struiken zitten nu miniblaadjes, de zon schijnt overdag uitbundig (’t is op dit ogenblik al 19 graden buiten), maar de nachten zijn nog flink koud. De afgelopen 2 nachten was het nog -7.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.