Zomer!

Mensen, mensen, wat is er aan de hand? Nog maar 2 weken geleden vroor het ’s nachts nog 10 graden (of meer). De natuur sliep, geen blad aan de bomen, het gras nog zo dood als een pier. En moet je nu eens kijken. Ineens komen overal de bosanemoontjes tevoorschijn. De bosrand wordt weer groen en zelfs door het oude gele gras komt het groen tevoorschijn. mei 2013 032

Binnen een week staan de paardenbloemen in bloei en sinds gisteren de lelietjesvandalen. We hebben de tijd dus weer ingehaald. Maar het gaat nu wel heel erg hard. Vanochtend om 11.00 uur was het al 24 graden in de schaduw. Gewoonweg hoog zomer dus. Maar wel erg droog hoor. De hele week een hele harde wind erbij zorgt ervoor dat het bijna niet mogelijk is voor Rinus om kunstmest te strooien. Vandaag is er wat minder wind, dus Rinus zit al vanaf half 9 op de trekker.

Het maïsland is klaar, sinds donderdag zit de maïs erin. Dat is meer dan 2 weken later dan het vorig jaar.

Ik wilde graag een groentetuintje, maar omspitten heeft hier weinig zin. De grond lijkt op die van de Holterberg, veel, heel veel stenen tussen het zand. Geen goede grond voor groente. Ik heb een paar kweekbakken neergezet, potaarde erin en sla, radijsjes, bloemkool, uien en worteltjes gezaaid.mei 2013 034

Ook binnen al het een en ander voorgetrokken zodat ik echte plantjes in m’n tuintje kan zetten.
mei 2013 035
Boontjes en courgettes. Zoals jullie zien heb ik echte low-budgetpotjes van krantenpapier gemaakt. Die kunnen zo de tuin in, het krantenpapier verteert wel.

En ik probeer aardappelen in bakken te telen. Er lagen hier nog stukken buis van de bouw. Rinus heeft die voor mij in stukken gezaagd. Aardappel erin, zand erover en afwachten.
mei 2013 033
Grappig hè. Ik houd jullie op de hoogte.

Ook die bloembak die ik vorig jaar gewonnen had (zie in de bloemetjes 2012) staat sinds gisteren weer buiten. De eenjarigen zijn vervangen door een paar zomerbollen. Vanochtend zat de eerste bloem er al in.
mei 2013 036

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zomer!

  1. henriette groote wolthaar zegt:

    Beste Annet, Rinus en kinderen,

    Erg leuk om jullie zo te volgen. Fijn te lezen dat het jullie goed gaat!

    Hartelijke groeten,

    Henriëtte Groote Wolthaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.