Franka 3

Voor de derde keer heeft Cyril 9 op dezelfde datum een vaarskalfje gekregen. Twee jaar geleden hebben we het eerste kalf dat op 3 september werd geboren Franka genoemd. Het is tenslotte de verjaardag van Frank. Vorig jaar werd het kalfje vanzelfsprekend Franka 2 gedoopt. Een derde keer zou wel heel bijzonder wezen. Sinds vrijdag liep Cyril al in het afkalfhok. Zondag wilden we een dagje weg en eigenlijk wilde Rinus niet mee, want de stier (Witzbold, een Fleckviehstier) die gebruikt is mag er wezen. Hij verwachtte dus misschien wel moeilijkheden bij het afkalven. Maar het zag er echt niet naar uit dat ze zou kalven dus Rinus ging gezellig mee. Ook maandag bleef het rustig. Dinsdagnacht werd ik wakker van het geloei in de stal. Dan weet ik dat ik Rinus niet hoef wakker te maken, dan staan alle tantes blij te loeien dat het kalfje geboren is. En ja hoor, een blok van een kalf. Maar alles is zonder hulp goed gegaan.
03092013083
Hier krijgt ze de eerste biest uit de fles. Daarna mocht ze de hele dag met moeder in het strohok lopen. Nu is ze verhuisd naar de baby afdeling. Die is inmiddels helemaal vol.
02092013081
Alle kalfjes krijgen eerst een dag of 2 melk uit de fles en daarna uit de emmer. 16 kalfjes geboren na 19 augustus. Ik weet bijna niet waar ik ze moet laten. Want ook de grote strohokken zitten al aardig vol. Mikael neemt onze stierkalfjes niet meer af, die moeten we ook houden tot ze een maand of 3 zijn.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.