je maakt wat mee

“Je maakt wat mee”, zuchtte Willem toen we eindelijk weer naar huis konden.

We wilden met z’n drieën vrijdagochtend “even” een paar droogstaande koeien uit het land naar huis halen. Toen we in het land kwamen zei Willem het al: “Ik zie iets extra’s in het land lopen”. En ja hoor, daar dartelde een piepklein kalfje naast de moeder. Veel te vroeg geboren en weer van één van de koeien die we in juni hebben gekocht.

4 Koeien moesten mee naar huis, 2 hadden we zo in de wagen samen met het kalfje. De klep dicht en de andere 2 proberen te vangen. Die hadden er duidelijk geen zin in. En met z’n drieën was het niet te doen. We kregen het warmer en warmer. De jas en het vest gingen uit en bij de heren de overalls. Toen de koeien er voor de zoveelste keer vandoor gingen gaven we het op. Die halen we zaterdag wel op, dan zijn Robert en Chris er ook bij.

Teruggekomen bij de trekker is het kleine kalfje spoorloos. Ook dat nog! Ze is uit de aanhanger geklauterd en vertrokken. Dan maar zoeken. Maar het stuk land waar de droge koeien lopen is erg groot en onoverzichtelijk. Veel hoeken, bomen, bulten en een watertje wat er door loopt. Maar we moeten dat beestje toch vinden. Op een gegeven ogenblik lopen we met zijn drieën helemaal achter in het land. Daar kan ze niet zijn, zover kan ze niet gelopen hebben. Willem klimt over het draad en zoekt in het bos. Ik loop langs het water, want het zal toch niet …….

Dan weet ik het niet meer en vraag de Heilige Antonius waar ik moet zoeken. Antonius helpt me nog steeds en ook nu weer. Want prompt zie ik daar het kalfje liggen en roep de mannen. “Daar ben ik net geweest”, zegt Rinus:”en ik heb het niet gezien”. Willem pakt het kalfje op en neemt het mee in de tractor naar huis.
19092013096

Wat een avontuur voor zo’n hummeltje.

En dan denk je dat je ’s avonds klaar bent, nog even kijken bij de koeien. Je kijkt uit het raam en daar loopt een koe richting de stal. Is er een hek open blijven staan? Nee, het is de moeder die haar kalf zoekt. Omdat het kalfje te vroeg is geboren en ook al een paar dagen oud is, wil Rinus de koe niet gaan melken. Daarom is ze met de andere koe in het landje bij de keuken gezet. Blijkbaar was ze het daar niet mee eens en ondanks flink wat stroom op het draad is ze er overheen gestapt en op zoek gegaan naar haar kalfje. We doen de koe in het strohok en kijken eens wat de schade is bij het draad. Gelukkig valt dat mee. Een paar extra noodpaaltjes in de grond geprikt en de andere koeien blijven binnen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op je maakt wat mee

  1. Harry de Beuze zegt:

    Zondag open dienst gehad “het verloren schaap” kan niet toevallig zijn toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.