Nat en herfstig

Nee hoor, het is hier niet anders dan in NL. Ook hier is het nat. De pittige buien komen en gaan. Daartussen schijnt de zon alsof ze wil zeggen geniet er nog maar even van. De winter komt eraan.
In oktober hebben we al een paar lekkere nachtvorstjes gehad. -5 of -8 was geen uitzondering. Maar toen was het droog en overdag scheen de zon en kon het wel weer 20 graden worden. En net toen we de mais binnen wilden halen ging de machine kapot. De onderdelen moesten uit Duitsland komen. Voor ons duurde het lang, eigenlijk te lang. Vorige week woensdag was het dan eindelijk zover. Maar toen was wel de storm Simone erover geraasd. Veel van de stengels lagen plat en konden niet gehakseld worden.

Ik ben nog een paar dagen naar NL geweest voor de verjaardag van Ome Marinus. Dat was gezellig. Alle neven en nichten Wolfkamp waren aanwezig. Jammer genoeg was de tijd te kort om iedereen te spreken. Supergeslaagd. Samen met Cecilia ben ik vrijdags naar NL gereden. Na het melken hier weg, dat was rond half 10. Half 3 was ik in Denemarken bij Cecilia op de boerderij. We zijn meteen weggereden. In Duitsland stonden we 2x een uur in de file, maar erg was dat niet. We hadden genoeg te kletsen. Ik kon bij Stephanie en Tom logeren, hartelijk bedankt lieverds, het was weer supergeslaagd. Pas om 11 uur ’s avonds was ik in Wijhe. Dat was een lange dag.
De terugweg ging ondanks de storm voorspoedig. Geen files onderweg. En pas toen we Denemarken binnen reden kregen we echt last van de storm. Dat laatste half uur was niet leuk meer. Omdat de tolbruggen afgesloten waren kon ik niet verder rijden. Dat zou ook een beetje onverantwoordelijk zijn geweest. Het ging echt goed tekeer. Dus kon ik bij Cecilia blijven slapen, in Julia’s bed. Dankjewel Julia, ik heb prima geslapen. Na het ontbijt, dinsdagochtend, toch maar richting Zweden gereden. Dat waren gezellige dagen, daar kan ik weer even op teren.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.