Witte wereld

Is de winter nu wel begonnen? Volgens de Nederlandse regels begint de winter op 21 december. Elk jaar weer. In Zweden niet. Hier begint de winter als de gemiddelde temperatuur overdag niet boven de nul graden uitkomt. Dat is dus voor grote delen van Zweden al in september of oktober het geval. Kijk maar eens op dit kaartje van het weerbericht

Deze winter (?) hebben wij nog niet veel vorst gehad. En sneeuw ook niet. Wel veel regen, heel veel regen. Over het algemeen hebben wij hetzelfde weer al Nederland alleen enkele graden kouder (of warmer in de zomer). Maar nu ligt het even anders. Nederland in de ban van een lage druk gebied en wij onder een hoge druk gebied vanuit het noorden.

Dus donderdag, laat in de middag, vielen de eerste voorzichtige vlokjes. De hele dag was het al donker en de wolken grijs en zwaar van de sneeuw. Vrijdagsochtend konden de jongens nog op de fiets door de bos naar de bushalte. Dat zou vandaag al niet meer kunnen.
En dan zitten wij nog in de goede hoek. Op de radio hoorde ik al van de eerste stroomstoringen en schoolbussen die niet rijden.
Het heeft nu 2 dagen flink gesneeuwd met een harde, koude oostenwind.

Vanochtend konden we amper in de stal komen.
18012014
Na het ontbijt heeft Rinus eerst het erf een beetje sneeuwvrij gemaakt met de trekker met voorlader. Noa helemaal gek natuurlijk. Die is gek op die voorladerbak en loopt constant met de trekker mee. Voor Rinus extra oppassen, maar hij vindt het wel grappig, die gekke hond.

Ook al is de lucht nog steeds heel grijs, dankzij de sneeuw is het eindelijk wat lichter in huis. Nu hoeven overdag de lampen tenminste niet aan.

Net op tijd heb ik mijn vest af. In september heb ik wol gekocht en elk vrij uurtje er hard aan gewerkt. Tot nu toe was het vest ook niet echt nodig, we hadden aan een t-shirt nog steeds genoeg. Maar nu ben ik er erg blij mee.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Witte wereld

  1. Betty zegt:

    He,wat een lekker vest, mooi op tijd af dus.
    En is dat Muis niet op die stoel,haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.