Zo af en toe

Niet zo heel vaak, maar toch, zo af en toe zou ik naar Nederland kunnen kruipen. Echt heimwee is het niet, gelukkig, want als ik er echt over na denk zou ik niet weten wat ik in Nederland moest doen. Maar er zijn van die momenten ……

Als één van de kinderen jarig is bijvoorbeeld. Dan vind ik het erg moeilijk niet naar de verjaardag te kunnen. Woensdag is het weer zover, dan is Jennifer jarig. Natuurlijk stuur ik een kaartje, een mailtje, een appje en ik bel haar, maar dat is niet hetzelfde.

Half januari was Saskia jarig en werd 50. Dat is toch ook een verjaardag waarvan ik vind dat ik er eigenlijk bij hoor te zijn. Maar ja, de afstand, de beesten, de mannen. Ik kan nu eenmaal niet op 1 dag heen en weer rijden. Dus schakel ik mijn nichtje in om bloemen te kopen en stuur een cadeautje op. Goed dat er post is.
DIGITAL CAMERA
Twee kussensloopjes had ik versierd met foto’s van opa en oma Wolfkamp en een oude foto van onszelf. En een grote verjaardagskaart geknutseld. Dan ben ik in gedachten bij mijn zus (nu ze 50 is mag ik geen zusje meer zeggen) en heb het idee er toch een beetje bij te zijn.

En dan vorige week, toen ik op facebook het bericht las dat mijn lieve peettante is overleden. De lieve zus van mama, waar we zoveel op vakantie zijn geweest. Zoveel goede herinneringen gaan er die dagen dan door je heen. Nog even heb ik op internet gekeken wat een retourtje met het vliegtuig kost. Heel even gespeeld met de gedachte toch naar Eindhoven te kunnen voor de crematie. Eigenlijk wel wetend dat het niet mogelijk is.

Ja, dat zijn van die dagen dat ik het niet fijn vind zover weg te wonen. Maar daar verander ik niks aan, daar moet ik maar mee leren leven. En dan heb ik 2 lieve dochters die wel de reis naar Eindhoven kunnen maken. En dat dan ook doen. Geweldig fijne meiden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zo af en toe

  1. Ina en Geert zegt:

    Ik voel helemaal hoe het is. hier hebben we het dan maar om een paar km. maar een bakkie doen is er niet bij. ook hier kan ik niet elk moment weg. oppassen op het vee of oma. zaterdag voor een week ben ik wel weg geweest. als eerste even naar je schoonmoeder. daarna naar veel kennissen. het heeft niet alleen mij maar ook de mensen waar ik ben geweest goed gedaan. Gelukkig kun jij je belevenissen mooi omschrijven. het geeft toch een beetje het gevoel dat we bij jullie zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.