sneeuwstorm

Sinds zondag zitten we in een echte sneeuwstorm. Het blijft maar hard waaien en het gaat ook steeds meer sneeuwen. De sneeuw blaast alle kanten op. Elke keer weer ligt er een hele berg voor de koeienstal. Als ik ’s ochtends naar de stal loop zijn de voetstappen van Rinus al niet meer te zien. Als ik de jongens naar de bushalte heb gereden en terugrijd zijn de sporen van de auto op de meeste plekken al weer vol met sneeuw gewaaid.
Met mijn mobiel heb ik vanuit de keuken een filmpje gemaakt. Klik hier als je het wilt bekijken.

Vorige week werden er ’s avonds nog stierkalveren gehaald. Rinus moest de vrachtwagen uit de sneeuw trekken. De chauffeur had zich vlak achter de stal vastgereden.

20012014133

Donderdagavond moest Rinus een van de jagers lostrekken. Die had zijn auto vlak bij het meer geparkeerd in een grote sneeuwbult en kon er met geen mogelijkheid meer uit toen hij weg wilde. Het was al kwart voor 10 ’s avonds toen er werd aangeklopt. Eigenlijk stonden we al op het punt om naar bed te gaan. Voor Robert een goede gelegenheid om niet naar boven te gaan. Die ging wel mee, kijken. Gelukkig was dat snel voor elkaar.

Maar dinsdagavond was een heel ander verhaal. Toen was het Rinus zelf die vast zat met de mengvoerwagen en de grote trekker. Hij moest na het melken de pinken nog voeren. In de donkerte is dat al geen pretje, maar met die harde wind en sneeuw al helemaal niet. Eerst heeft hij Mikael gebeld om te komen helpen, maar zijn trekker kon het niet aan. Toen Philip maar gebeld. Die houdt hier de weg sneeuwvrij en repareert de weg als er gaten in zitten. Philip’s trekker kon uiteindelijk de boel vlottrekken. Het was al 22.00 uur toen de wagen eindelijk weer op de weg stond. En het was half twaalf toen we eindelijk naar bed konden. Maar niet voor lang, want er moest een pink kalven. Dus de monitor mee op het nachtkastje en de wekker gezet. ’s Nachts is ons eerste Waldbrandkalfje geboren.

29012014138

Ze lijkt gelukkig niet op de vader.
waldbrand

Hier is een filmpje van Waldbrand te bekijken

De eerste keer melken gaat meestal niet zo makkelijk. Maar Rinus heeft daar wel een trucje voor.
Nieuwsgierig? Klik hier.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op sneeuwstorm

  1. Leuk zeg en lang geleden om iets van jullie te horren. Het ergste van de sneeuw-vervliegen(?) is altijd sneeuw in je laarzen en klompen, ook al staan ze op de “varandan” waar het normaal droog is. Gelukkig waait het hier achte de berg op het westen heel wat minder als bij jullie waar het veel meer open is. Hoeveel jaar wonen jullie hier nu?? Ik al 41 jaar! Wat ben je dan, nederlander of zweed? War voelen jullie je??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.