vrij van school

Eén van de grote verschillen met Nederland is wel dat we hier heel gemakkelijk de kinderen thuis kunnen houden van school.

Afgelopen vrijdag wilden Rinus en ik naar Mila Mässan, een landbouwbeurs in Malmö. 3 Jaar geleden zijn we daar voor het laatst (en eerst) geweest met Daniël (onze stagiaire op dat moment).

Robert wilde wel mee, maar ja, die vrijdag had hij wel een proefwerk. En het was ook nog eens de laatste dag voor de voorjaarsvakantie. Dus wij (nog steeds Nederlanders) denken dan: “moeilijk, moeilijk, hoe pakken we dat aan.” In Nederland zou hij toch nooit vrij hebben gekregen. Een landbouwbeurs is in NL geen geldige reden. Dan moet je je kind al ziek melden.

Robert ziet het probleem niet, hij vraagt de leraar van het betreffende vak of hij een dag eerder het proefwerk kan maken. En dat kan dan gewoon hier in Zweden. Ik vind dat buitengewoon. De andere leerlingen krijgen precies hetzelfde proefwerk een dag later. Er wordt gewoon van Robert verwacht dat hij niet verteld wat er gevraagd wordt.

Via internet kun je je kind afmelden van school. Daar hoeft niet eens een reden te worden ingevuld. Zo kunnen ouders hun kinderen toch mee op vakantie nemen buiten de schoolvakanties om. Als het om meer dan 5 vrije dagen achter elkaar gaat wordt je geacht wel de school in te lichten en officieel verlof te vragen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.