Leuke foto’s

Veel mensen lezen de blog via Facebook. En zien ook alle foto’s die ik met m’n telefoon direct op facebook kan plaatsen. Maar anderen zien die foto’s niet.

De leukste foto van de laatste tijd wil ik jullie niet onthouden. Ook al heeft die dus al op facebook gestaan.

18022014

Rinus heeft hier net de trekker met mengvoerwagen naar binnen gereden. Al het oude voer is weggehaald. Hij komt de trekker uit op het schermpje van de weeginrichting goed te draaien. Op dat moment tilt de koe haar kop op alsof ze wil zeggen: “Heb je nog wat voer voor ons?”

22022014

De wondere wereld van de genen. Een zwarte koe met een bruine dochter. Dat zie je maar zelden.

Hier zien jullie links de oude Frida, onze oudste koe op dit moment. Zij moest toen nog kalven. De bruine koe rechts is haar kleindochter (ook een Frida dus). Die heeft net haar eerste vaarskalfje gekregen (weer een Frida erbij). De volgende dag heeft de oude Frida ook een vaarskalfje gekregen. Haar 8ste vaarskalfje. Slechts 1 stiertje heeft ze ooit gehad. Een prima koe dus, met heel veel nakomelingen op het bedrijf. De vader van de kleine kalfjes is in beide gevallen Goldday.
Wat zijn die kleine kalfjes nu van elkaar? 2 Halfzusjes in ieder geval. Maar vanuit het oogpunt van de moeders bekeken wordt het wel wat ingewikkelder.

Laten we daar maar niet verder op in gaan, dat wordt te moeilijk. Ze zijn in ieder geval familie en dragen dezelfde naam, Frida.

DIGITAL CAMERA

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.