Noa en de jonge poesjes

Op 16 april heeft onze kat 3 jonkies gekregen. En eindelijk lijkt het erop dat ze het dit keer overleven. Omdat we eind april gasten zouden krijgen wilde ik dit keer de kat niet in de kamer. Dat wilde ze blijkbaar zelf ook niet. Ze heeft de oude mand van Noa, die we zolang in de kelder hadden gezet voor we die weg zouden brengen naar de stort, uitgekozen als kraamkamer. Voor mij een prima plek. De buitendeur kan dicht en ik kan goed in de gaten houden of moeders een beetje voor haar kroost zorgt.
En dit keer gaat het goed. Dus na een weekje doe ik op verzoek van moeders (ze piept en mauwt) de buitendeur open. ’t Is ook weer goed voor haar om even te gaan wandelen. Vanzelfsprekend raak ik weer in paniek als ze na een week of twee haar jongen meer dan 24 uur alleen laat. Maar ze komt toch wel weer terug en vanaf nu blijft ze een goede moeder.

En Noa is heel voorzichtig. Al vertrouw ik haar niet met die pasgeboren poesjes, nu de katjes bijna 2 maand oud zijn en al buiten spelen is Noa heel lief. Uren ligt ze bij de kelderdeur op te passen dat die kleintjes geen gekke dingen doen. Als de poesjes met elkaar dollen en gaan rennen, staat Noa op en begint te piepen. Alsof ze wil zeggen: “Voorzichtig jongens, geen domme dingen doen”.

juni 2014 010

Moeder poes is er maar druk mee. De jonkies zijn nu zo groot dat ze meer krijgen dan alleen moedermelk en brokjes. Zo ongeveer om de dag brengt moeder een dode muis of zelfs een dode rat.

Kijk maar eens hoe druk ze daar mee zijn.

En dat in mijn kelder, bij mijn wasmachine …….. (Ik houd het deurtje van wasmachine en droger goed dicht)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.