Terug van vakantie

Na een lekkere vakantieweek in Nederland zijn Rinus en ik gisterenavond laat weer op Ådala gearriveerd. Vorige week donderdag zijn we met de jongens vertrokken en hebben de boerderij overgedragen aan Ricardo, onze stagiair op dit moment, Jan Mark, de stagiair van 2 jaar geleden en Auko zijn kameraad. Vandaag bleek telkens weer hoe goed de mannen het gedaan hebben.
Ze hebben heel veel stenen uit het land achter de stal verwijderd en de grootste kregen we als kadootje.

DIGITAL CAMERA

2014 staat erin gebeiteld. Dan blijven we altijd aan ze denken.

Maar eerst nog over onze vakantie. Het was een drukke vakantie, we hebben ontzettend veel mensen gezien en gesproken.
(Bijna) Vanzelfsprekend zijn we op de dag van aankomst even naar (O)ma Nijkamp geweest.
De volgende dag (vrijdag) eerst koffie drinken bij het zilveren bruidspaar waarvan we ’s avonds een heel gezellig feestje vierden. Fietsen gehuurd voor Chris en Robert, dan zijn ze niet zo afhankelijk van ons en de auto. Dat was een gouden greep. We hebben de jongens bijna niet gezien. Chris is veel gaan trainen in de sportschool en er moest vanzelfsprekend ook voetbal gekeken worden. Dat is veel gezelliger met je neefjes dan met ons. We hebben wat gewinkeld en uren in het Annahuis zitten kletsen met Aaltje. Haar dochter is als vrijwilliger mee op Mercy Ships (Over Mercy Ships een andere keer meer). Een link naar de blog van Rianne vinden jullie hiernaast. (En een donatie mag altijd. Mercy Ships Holland te Rotterdam banknr. NL75ABNA0411467778 tnv. Rianne Booijink AFM3751) Later die middag met z’n viertjes lekker gegeten bij onze vertrouwde chinese restaurant Fong Fou.
Zaterdagochtend hebben we onze oude buurvrouw bezocht. Niet alleen oud omdat ze de buurvrouw was in Raalte maar ook in leeftijd oud. 97 is ze al en nog “goed te passe” zoals ze dat in Raalte zeggen. ’s Middags tijd om te winkelen, want zondag hebben we een familiedag. En ’s avonds nemen we Ma mee naar de Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld voor een samenzangavond met Ad Huetink op het orgel. Het was laat toen we weer terugreden naar het bungalowtje in Heino.

De zondag begint voor ons met een kerkdienst op camping de Krieghuusbelten. Freedom zingt en dat is voor ons oud en vertrouwd. Er wordt heel wat afgezoend die ochtend. We zien zoveel lieve mensen uit de protestantse gemeente. ’t Is net een warme deken.
’s Middags onze familiedag. Alle kindertjes met aanhang: Stephanie, Tom, Heiko, Yvonne, Ties, Jennifer, Robert Jan, Oma, Christien, Jan, Lisa, Paul, Jacomien, Daan, Gijs, Han, Gerta, Alex, Merel en wij met z’n viertjes. Allemaal in één vakantiehuisje. Nee, gelukkig niet erin. Het weer was voortreffelijk. Tot om 6 uur de voetbal begon zat iedereen lekker buiten. En wie geen stoel had zat op een bierkratje.
Heiko en Yvonne blijven slapen, dus het wordt weer laat.

De maandag begint langzaam. Tegen de middag vertrekken Heiko, Yvonne en Ties. En Rinus en ik worden om 12 uur opgehaald door Stef Beunk van de Fleckviehkoeien. Jan en Stephanie rijden mee. We gaan 2 bedrijven bekijken in Lochem. Stephanie en ik zitten achterin de bus en kunnen zo lekker bijkletsen, wat dat is gisteren niet gelukt. Maandagavond vieren we Suzans en Wouters verjaardag en zien dan Rudy en Nancy ook.

Dinsdagochtend brengen we door bij Annie, onze steun en toeverlaat in Raalte. Dinsdagmiddag racen we een beetje van hot naar haar. Een lampje van de auto repareren. Naar Bruggeman Broekland voor onderdelen van de hark die we besteld hadden enz. enz. Tot om 15.00 uur mijn kinderfeestje begint. Dan moet ik bij Gerrie zijn. Zij heeft een bijeenkomst geregeld met allemaal lieve vriendinnen en vrienden. Rinus speelt op het orgel en leeft zich daar uit. Wel 20 keer vertel ik hetzelfde verhaal, maar dat geeft niet. Ik ben blij ze allemaal weer te zien. ’s Avonds gaan we even naar Jan en Christien, want ook die hebben we zondag maar weinig gesproken. Dit keer zijn Rinus en ik later dan de jongens in de bungalow en we kunnen er niet in. Chris ligt op de bank te slapen en wil niet wakker worden van ons geklop op het raam. Gelukkig is Robert nog wel wakker en mogen we toch nog naar binnen. Chris heeft gewoon teveel getraind en gevoetbald. Hij is doodmoe. Maar er is voetbal op, dus oogjes open en kijken.

De woensdag is gereserveerd voor de markt. Samen met Ma slenter ik langs de kraampjes. We kopen bijna niks maar kletsen destemeer. De bottermarkt is ook weer van start gegaan. Het blijft leuk om al die oude ambachten te bekijken. Kantklossen kan ik niet en ik kijk m’n ogen altijd uit. Wat een kunstwerkjes kun je daarmee maken. En er is sinds kort ook een streekmarkt. Met o.a. onbespoten groente en fruit, een palingrokerij, een bakker met desembrood, een bierbrouwer, vlees van Lakenvelders, honing enz. enz. teveel om op te noemen. En alles uit Salland. Veel praten en proeven dus. En terwijl wij over de markt wandelen, speelt Rinus voor de laatste keer op zijn geliefde kerkorgel van de Plaskerk. Volgende keer weer, Rinus!
In de middag gaan Rinus en ik de laatste boodschappen doen. Een flinke doos met pakken hagelslag moet altijd mee naar Zweden. En Robert’s geliefde curry ook. Ik wil nog een keer samen met de jongens eten en dat kan gelukkig, er is geen voetbal op tv. Dan moet er nog even schoongemaakt worden voor we de volgende dag huiswaarts gaan. Han en Merel komen nog even koffie drinken en als zijn net weg zijn komt Jan een stapel leesvoer voor Rinus brengen. Het bier staat nog koud en smaakt (weer) voortreffelijk.

Donderdags willen we tussen 8 en 9 vertrekken. De jongens fietsen naar de Deventerstraat, zij mogen nog een weekje blijven. Wij brengen de koffers daarnaartoe en nemen om half tien afscheid. Op de terugreis rijden we via Cecilia en Karel in Denemarken. Rinus heeft hun boerderij nog nooit gezien en dit is de kans. Iets over 10 uur zijn we ’s avonds thuis. Een heerlijke vakantie om op terug te kijken.

Iedereen hartelijk bedankt voor de gastvrijheid, de lieve ontmoetingen en nou ja, gewoon voor alles. En wie we dit keer niet hebben gesproken, wie weet de volgende keer.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Terug van vakantie

 1. gerrie zegt:

  Wat geweldig leuk,om jullie te zien,het leek zo vertrouwd en gewoon!!
  Dank je wel alle twee,dat jullie hier “te gast” waren!!
  En gezellig buiten met wat kerkmensen en koorleden,
  Voor herhaling vatbaar;dit huis is altijd open hoor!
  Lieve groeten en plezier..van mij voor alle vier!!!! Gerrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.